Kjære medstudenter.

Gradestokken synker sakte nærmere null, handleposer med vått badetøy byttes ut med ryggsekker, det tørkes støv av vekkerklokker og kloke hoder vender nesen mot Sørlandet. Semesteret er i gang. Velkommen skal du være, ny eller gammel student.

Du har helt sikkert dine egne forventinger og ønsker for hva du skal finne på dette semesteret – og det skal du ha, men jeg håper du også vil benytte din sjanse til å engasjere deg. Dette er ikke noe som trenger å kreve mangfoldige timer og enorme mengder arbeid, men hva med å representere dine egne medstudenter? De som du ser på forelesning hver uke og de du drikker kaffe med i kantina. Hva med å være tillitsvalgt?

Som tillitsvalgt er du en av våre aller viktigste brikker i dette store puslespillet vi kaller demokrati. Din jobb vil være å snakke for dine medstudenter i møte med UiA og sørge for at deres utdanning og studenttilværelse er «top notch»! Synes du forelesningene ikke holder mål? Ønsker du maten i kantina skal være billigere? Skulle du ønske grupperommene var bedre utstyrt? Her er din sjanse til å gjøre noe med dette, og være med å påvirke! Vi studenter er eksperter på å være studenter. Det er bare vi som vet hvordan vi har det, og hva vi trenger. Vi vil og skal bli hørt.

For at dette systemet skal fungere og bære frukter, er vi avhengige av engasjerte, lærevillige og kløktige studenter som ønsker å utrette en positiv forskjell. Det spiller ingen rolle hvilken bakgrunn, erfaring eller kunnskaper du har fra før. Det er stor verdi i mangfold! Vi ser etter deg som er nysgjerrig, ekte og reflektert, men samtidig ikke er redd for å si det som må sies. Høres dette ut som deg, synes du? Da synes jeg du skal stille til tillitsvalgt!

Hver klasse eller trinn, velger i fellesskap to medstudenter som skal representere dem og deres interesser. Begge disse to representantene står likt og jobber sammen i et team.

 

Fortsatt ikke overbevist? Her er fem gode grunner til at du skal stille som tillitsvalgt;

  • Du møter mennesker på tvers av studieretninger og bygger nettverk.
  • Du får en attest som styrker din CV
  • Du får muligheten til å forbedre din studiehverdag og ditt læringsmiljø
  • Du får muligheten til å ta ORG-123 som gir deg 10 ekstra studiepoeng
  • Du får muligheten til å delta på spennende arrangementer og aktiviteter

 

Tillitsvalgt skal være valgt innen 6 september 2021 og fristen for å registrere seg som valgt tillitsvalgt er 6 september 2021. Registrer deg på UiA sine nettsider.

 

-Katrine Bryggeså Øydna – Læringsmiljøpolitisk ansvarlig i STA

Kategorier: Valg

nb_NONorsk bokmål