Studentaktiviteter

Sang, musikk og teater

Femmes Spillopus Ad Libitum
Stiften

Femmes Spillopus ad Libitum


Femmes Spillopus ad Libitum (til daglig kalt Spillopus) er et av to studinekor ved Universitetet i Agder, Kristiansand. Koret ble dannet i 1988 med målet om å inkludere alle jenter som ønsker et musikalsk og godt sosialt nettverk ved siden av studiene.

Sangglede, latter og vennskap er vårt hovedfokus!

Peripeti Studentforening


Peripeti studentforening er en studentaktivitet som fremmer teater av, med og for studenter.

Formålet er å bringe kunst og kultur gjennom kunst og teater til et bredt publikum og en bred studentmasse. Studentforeningen er en sosial arena for alle studenter som ønsker å drive med teater og visuelle fag, og det er helt gratis å bli medlem.

Stiften

Blandakoret Bondebrølet


Blandakoret Bondebrølet er et kor sammensatt av mange forskjellige mennesker i forskjellige aldre, kjønn, studier og mye mer. Vi er et godt og blanda kor. Vi byr på stemning, sangglede, fest og ikke minst et godt felleskap. Blandakoret Bondebrølet kom til verden en kald vinternatt ut i november en gang i 1993. Originalt var Blandakoret Bondebrølet et mannskor, men har siden den gang åpnet opp for jenter også.

Spadser & Blæse-Ensamblet
Stiften

Spadser & Blæse-Ensembelet


Som Christianssands stolthet siden 1974 kan vi love deg en unik opplevelse i et unikt orkester. Musikalsk  er vi i en egen klasse, og vi blir leid inn ved både offentlige og private arrangementer.

Man trenger ikke kunne spille et instrument eller være det minste musikalsk for å bli medlem av Blæsen. For dette orkesteret har også en populær ikke-spillende divisjon som er med å lage show og ablegøyer når vi fremfører!

Stiften

Studinekoret Lady klukk

Studinekoret Lady Klukk er et av Norges eldste studinekor og «UiAs fremste kvinde». Vi ble stiftet i 1976 og er åpent for alle som identifiserer seg som studiner i Agder. Vi er en super gjeng med ca. 25 jenter som synger alt fra svenske visesanger, Disney og Aretha Franklin, til Grieg, Lady Gaga og No4. Vi synger alle sangene våre a cappella med fire stemmer.

I løpet av året har vi en del sosiale arrangementer, som hyttetur, julebord, påskeaften, temafester, filmkvelder og masse annet gøy. Hvert semester reiser vi også på korhelg til en annen studentby i Norge for å synge med studentkor fra hele landet.

Stiften

Mandschoiret Quantum Oellarus Op & Frem

Mandschoiret Quantum Oellarus Op & Frem er et av Norges eldste studentkor. Quantum ble stiftet i 1975 og er tilknyttet Universitetet i Agder. I kjenningsmelodien vår synges «vi er tyve mann, fra byen Kristiansand, og vi sjarmerer alle! Vi har Kjole & Hvit, og synger gjerne litt, damene vil falle!» En frase som beskriver korets image. Quantum er en aktiv og synlig del av kulturlivet i Kristiansand.

Vi synger nasjonalromantiske sanger med brast og bram samt sanger av vår kjære hoffkomponist og drukkenbolt, Carl Michael Bellman. Quantum er mer enn et mannskor.

Sport og Friluft
(Sports and outdoor activities)

Kristiansand Studentklatring

Kristiansand Studentklatring er et lavterskeltilbud for alle klatreglade studenter,
uansett nivå. Vi har mye kompetanse innad i gruppen, så tips og hjelp vil aldri være
langt unna. I KSK har vi også medlemmer med “Klatreleder inne” sertifisering fra
Norges Klatreforbund (NKF). Med dette kan nye klatrere få veileding mot Topptauog Brattkortprøven, samt hjelp til forbedring av klatreferdighetene.

Vi arrangerer også sosiale aktiviteter for medlemmene våre som div. klatreutflukter,
fester, julebord og quiz. Vi har gode samarbeid med klatresentrene her nede, og
inviterer ofte til arrangementer i samarbeid med disse.

Conventus Croquet

Et selskap for fremgangsrike, engasjerte, unge menn. Foreningen benytter seg av den relasjonsbyggend

Friluftsgruppa Fjell & Fjære

Friluftsgruppa Fjell & Fjære er en studentforening for deg som liker action i naturen.

Vi arrangerer jevnlig turer og sosiale utflukter for studenter som er interesert i aktivt friluftsliv. Deriblant klatring, kitekurs, rafting, surfing, paintball, wakeboarding, seiling,  lavvoturer i skogen, og skiturer på vinteren. Årets største skitur går til studentuka i Hemsedal i Januar.

Vi har diverse utstyr som lavvoer, kano/kajakk, klatreutstyr og lignende som du som medlem kan låne gratis.

UiA Lacrosse

UiA Lacrosse er en studentorganisasjon som ble dannet i desember 2006. Siden den tid har vi vært en stor aktør i lacrosse-Norge, hvor vi sommeren 2011 og 2014 vant sølv i NM som Norges beste studentlag! Vi drar på mange turneringer rundt omkring i Norge med jentelaget KSI Cherokees, og vi arrangerer også en årlig turnering i Kristiansand.

Vi trener lacrosse 2-3 ganger i uken og spiller jevnlig treningskamper mot Grimstad. UiA Lacrosse er et godt sammensveiset lag fra forskjellige studieretninger med høy moral både på og utenfor banen.

Vi har uttak én gang i året hvor vi tar inn nye spillere. Dette foregår i august kort tid etter studiestart.

ksi

Kristiansand Studentidrettslag (KSI)

Grimstad Studentidrettslag (GSI)

UiA Padel

UiA Padel er studentforeningen for alle som har lyst til å prøve ut verdens raskest voksende sport!Vi avholder 4-5 treninger i uka, i lyse og moderne lokaler på Hånes. Som medlem av UiA Padel vil du i tillegg til treningene ha muligheten til å delta på flere sosiale arrangementer hvert semester, enten det måtte være turneringer, fester eller julebord. Alt dette i lag med studenter fra en hel rekke forskjellige studieretninger.
Vi er stolte av å være en studentforening for alle, og av den grunn
avholdes det heller ikke noen form for uttak.

Politisk tilknytning
(political groups)

AUF-studentene ved UiA

AUF-studentene UiA

AUF-studentene UiA er et studentlag som arbeider med politiske saker som har med universitetet og studentliv å gjøre.  I begynnelsen av 2013 påvirket vi Kristiansand Arbeiderparti og AUF i Vest-Agder med viktig saker som; studenthelse, busstilbud, studentboliger, kulturkort for studenter og miljø.

Vi arrangerer temamøter og viktige politiske saker. Våren 2013 har vi hatt temamøter innen kollektivtransport, helse og høyere utdanning med spennende gjester.

Høyres Studenterforening i Agder

Høyres Studenterforening i Agder(HSFA) er en konservativ organisasjon for studenter som deler Høyres samfunnssyn.

HSFA er en organisasjon som arrangerer ulike tilbud til våre medlemmer , blant annet debatter, temakvelder, foredrag og sosiale happenings!  Foreningens styre har ansvaret for den daglige driften.

Man velger selvsagt selv hva man ønsker å bli med på av aktiviteter, og vi setter stor pris på medlemmer som støtter opp om foreningen, enten de ønsker å være aktive eller ikke.

Å være aktiv i HSFA er både meningsfylt, lærerikt og gøy!

Sosialistiske Studenter i Agder

Sosialistiske Studenter i Agder er en sosialistisk studentorganisasjon tilknyttet SV. Vårt mål er å jobbe mot et mer åpent, inkluderende og miljøvennlig universitet. Studentorganisasjonen vil fungere som et trygt og åpent rom hvor alle studenter kan engasjere seg og lære mer om samfunnsaktuelle spørsmål og relevante temaer for universitetene. Dette gjøres gjennom sosiale arrangementer, aktiviteter, og debatter.

Religiøs tilknytning
(faith and religion)

Studentlaget Grimstad

Hei! Velkommen som ny student i Grimstad! Har du vært med i en menighet der du kommer fra, og søker liknende fellesskap her i Grimstad? Eller kanskje har du aldri satt dine ben inn i et kristent forsamlingshus? I begge tilfeller er Grimstad Kristelige Studentlag plassen for deg!

 Annenhver tirsdag har vi lagsmøter med eget lovsangsteam, flinke talere og sosial kafé etter møtet. I tillegg har vi bibelgrupper for deg som er interessert i det, og vi reiser på turer i ny og ne.

Hos oss ønsker vi at alle skal føle seg velkommen, uansett hvor du står i forhold til tro og tilhørighet. Vi ønsker å synliggjøre Jesus på vårt studiested, og håper du vil være med! Se etter oss på standen i studiestarten, og bli med oss på grilling på Groose-stranden en av de første kveldene etter skolestart!

Kristiansand Kristelige Studentlag (KKS)

Kristiansand kristelige Studentlag (KSS) er den lokale grenen av Norges kristelige Student- og Skoleungdomslag (NKSS). Laget er en frivillig organisasjon innen Den Norske Kirke, og er åpen for alle, uansett kirketilhørighet eller livssyn.

Lagets visjon er å gjøre Jesus trodd, elsket og etterfulgt på skoler og studiesteder. Dersom du synes dette høres spennende ut, om du har lyst til å være med og arbeide for visjonen, vil ha et kristent fellesskap eller om du bare er nysgjerrig på hva vi gjør, så er det bare å ta turen innom på møter som blir arrangert. Vi har samling på stillerommet i rom F2 013 på UiA Kristiansand hver tirsdag kl.08:30.

Du er hjertelig velkommen.

StudentKRIK - Kristiansand

StudentKRIK Kristiansand er den største kristne studentorganisasjonen i Kristiansand. Vi er et inkluderende og sosialt miljø som er åpent for alle. Vårt mål er å skape idrettsglede, trosglede og livsglede blant studentene i byen!

Hva skjer?

Vi har vår hovedtrening på Spicheren, fredager kl. 17.45, med andakt i pausen. Etter treningen samles vi på Aftersvett, som er en sosial samling hjemme hos noen. Her spiser vi mat og blir bedre kjent med hverandre. Ellers i uken kan du være med på sandvolleyball, volleyball, frisbee ultimate, spillkvelder og mye annet moro. Vi arrangerer også turer i løpet av skoleåret med ulike aktiviteter avhengig av årstiden.

StudentKRIK - Grimstad

StudentKRIK Grimstad har treninger på tirsdag og lørdag. Treningene er gratis 2 timer lange treninger med andakt i midten. Hvilke aktiviteter som inngår varierer fra gang til gang, og kan for eksempel være fotball, frisbee ultimate, innebandy, kanonball/stikkball, volleyball mm.
Treningene er åpne for alle, uansett medlemsskap. Aldersgruppe er studentalder og tilsvarende.

KRIK har mange lokallag over hele Norge, og står for Kristen Idrettskontakt. Student KRIK Grimstad ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsglade studenter til ett kristent fellesskap & liv på UiA campus Grimstad
Du er  velkommen til treningene våre uansett om du tror på Jesus eller ikke. Du trenger ikke være student for å komme heller.

Internasjonalt
(International)

amnesty international

Amnesty-studentene Kristiansand

Erasmus Student Network (ESN Agder)

Erasmus Student Network(ESN) sitt mål er å integrere de internasjonale studentene ved Universitet i Agder, både i Kristiansand og Grimstad. Under studiestart arrangerer vi blant annet; «pick-up day» hvor vi tar imot de internasjonale på rutebilstasjonen på den offisielle ankomstdagen, og viser de til studentboligene, velkomstmiddag, velkomstfest, byvandring og tur til Odderøya. I løpet av semesteret reiser vi på storbytur, skitur og fjelltur. Vi har også filmkvelder, internasjonale middager, temafester og andre sosiale arrangementer.

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond - Kristiansand

SAIH er et internasjonalt hjelpefond av og for studenter og akademikere. SAIH er en norsk solidaritets- og bistandsorganisasjon, som jobber med utdanningsbistand, informasjon og politisk påvirkning. Mottoet vårt er «Utdanning for frigjøring».

I Kristiansand, slik som på flere andre studiesteder, har studentene et eget lokallag som ligger under det nasjonale SAIH. Vi arrangerer ulike aktiviteter gjennom året, foredragmed dagsaktuelle temaer, filmvisninger og sosiale sammenkomster. Gjennom året har vi ulike kampanjer og stunts som skal sette vårt arbeid på dagsorden. En av våre kampanjer er fast hver høst, der temaet blir valgt av SAIH nasjonalt.

Media og kommunikasjon
(media and communication)

Studentavisen Unikum

Studentmållaget i Agder

Me arbeider for at alle fritt skal kunne nytte dialekten sin og for at folk i bygd og by skal kunne velje å ta i bruk det nynorske skriftmålet. Me har altså som mål for å fremje nynorsk og dialekt på alle område i det norske samfunnet. Som studentmållag er me særskild opptekne av kva rolle nynorsk har på studiestadene på Agder, både i Kristiansand og i Grimstad.

Annet
(other)

logo-børsgruppen

Børsgruppen UiA

Ingeniører Uten Grenser UiA og Sørlandet

IUG Norge er en landsdekkende politisk og religiøst uavhengig organisasjon, som består av flere ulike engasjerte avdelinger, et hovedstyre og et sekretariat.

IUG Norges visjon er å Fremme utvikling med humanitær ingeniørkompetanse.

Ingeniører Uten Grenser Norge har sitt utspring i et lokalt bistandsengasjement blant både ingeniører og ingeniørstudenter over hele landet. Gjennom hjelp fra blant annet NITO og Tekna ble dette engasjementet videreført til en formell organisasjonsetablering den 7. februar 2011.

Avdeling UiA og Sørlandet er for både studenter og yrkesaktive, og ble opprettet våren 2014 for å være IUG Norges forlengede arm på Sørlandet.

Motor UiA

Studentjuristen

Studentjuristen er en gratis rettshjelpsorganisasjon drevet av rettsvitenskapsstudenter fra Universitetet i Agder.

Rettshjelp kan ofte være dyrt og problematisk. Derfor tilbyr vi et rettshjelptiltak som er lettvint, effektivt og gratis.

Sørlandsadvokatene DA ved Robert Dyrnes Hovland bistår med kvalitetssikring og veiledning.

Pedagogstudentene - Kristiansand

Pedagogstudentene hører til under Utdanningsforbundet og på UiA jobber vi med å legge til rette for at våre nåværende og fremtidige medlemmer får en god utdannelse. Vi rekrutterer nye studenter fra barnehagelærer-, grunnskolelærer-, lektorutdanningene, samt andre pedagogiske utdanninger. Her på UiA er vi spesielt kjent for å ha fokus på det faglige, som vil si at vi arrangerer ulike fagdager og kurs som skal supplementere våre medlemmers utdanninger.

Start Agder

Er du lei av å bli fortalt hvordan du skal tenke? Har du lyst til å oppleve et miljø som både er gira og givende? Vi ønsker at du skal tenke for deg selv, skape sammen med andre og bidra til å gjøre UiA til et innovativt sted å være.

Start UiA er en studentorganisasjon som jobber med å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studenter og nærmiljø i Agder. Dette prøver vi å oppnå gjennom å arrangere kurs, foredrag, konkurranser og andre arrangementer med innovasjon og entreprenørskap som hovedtema.

Øl, Viser og Dram

Studentforeningen Øl, Viser & Dram har til enhver tid et overordnet mål om at foreningens medlemmer skal ha det mest mulig moro. Foreningen skal gjennom diverse arrangement også spre glede blant studentmassen i Grimstad. Dette gjøres ved å arr. f.eks Skiparty, Pøbræs, Skitur og Bryggerikurs.

Øl, Viser & Dram er en eksklusiv forening for mannlige studenter ved UiA i Grimstad. Men den er ikke mer eksklusiv enn at det er en reel mulighet for deg å bli medlem.

Econa - av og for økonomer

Econas studentgruppe ved UiA tilbyr et bredt spekter av faglige og sosiale arrangementer verdt å merke seg. Som medlem av Econa har du muligheten til å komme i kontakt med yrkesaktive i ditt nærmiljø ved å delta på disse arrangementene. For å holde deg oppdatert kan du like å følge oss på facebook og instagram: Econauia. Her kan du også stille spørsmål om det er noe du eventuelt lurer på. 

I tillegg til arrangementer ved ditt studiested og ved din lokalavdeling tilbyr Econa en rekke medlemstilbud.

    Framtiden i våre hender - Kristiansand studentlag

    Framtiden i våre hender Kristiansand studentlag er landets største miljø- og solidaritetsorganisasjon sin tilknytning til studenter i Kristiansand. Vi ønsker å være en organisasjon for alle som er interessert i bærekraft, solidaritet og klima. Det overordnede målet vårt er global rettferdighet, økologisk balanse og en løsning på verdens fattigdomsproblemer, slik at det blir mulig for alle mennesker på jorda å leve et verdig liv.

    Skeive Studenter Agder

    Vi er en studentorganisasjon som jobber for økt bevissthet rundt skeive og trans rettigheter, og er et safe space for alle studenter uavhengig av legning, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk her i sør.

    nb_NONorsk bokmål