Har du lyst til å jobbe med og utvikle læringsmiljøet, fag og forskning eller påvirke hvem UiA skal ansette? Eller kanskje du er brennende opptatt av klima og miljø? Nå har du muligheten!

I disse dager er det valg, hvor du kan stille til verv i ulike råd, styrer og utvalg (RSU). Det er mange ulike verv å sette seg inn i, så her kommer en kort oversikt over de mange mulighetene du som student kan engasjere deg på.

I STA kan du stille til valg i styret, og jobbe med kommunikasjon, læringsmiljø, fag- og forskningspolitikk, bærekraft og miljø, eller internasjonalisering. Som styremedlem får du muligheten til å delta på politiske arrangementer i regi av ulike interesseorganisasjoner i land og utland. Du får også muligheten til å påvirke universitetets strategi og politikk, gjennom møter med rektor og andre administrativt ansatte.

Føler du at et slikt ansvar er litt for mye akkurat nå, kan du stille til tilhørende utvalg, hvor du blir en del av en engasjert studentgruppe som diskuterer problemstillinger de mener Universitetet og Studentorganisasjonen i Agder må jobbe med.

Men du kan også engasjere deg i Råd, styrer og utvalg, som ligger direkte under UiA. Du kan blant annet engasjere deg i Læringsmiljøutvalget (LMU), Ansettelsesutvalget, skikkethetsnemnda, Universitetsstyret (Det høyeste organet ved UiA), Klagenemnda og masse, masse mer. Full oversikt finner du her.

Du får også en rekke goder i form av:

  • Verdifull erfaring å ha med på CV-en.
  • Du lærer universitetet å kjenne, som kommer til gode dersom du eller noen du kjenner har spørsmål rundt studiehverdagen.
  • Vervene i STA-styret lønnes med mellom 40-100%, og en rekke råd, styrer og utvalg godtgjøres per møte.
  • Du får jobbe med mange engasjerte og hyggelige studenter og ansatte, og får bidra til utviklingen av UiA som utdanningsinstitusjon.
  • Og det beste av alt er at det krever ingen forkunnskaper for å stille. Alle studenter stiller i valgprosessen, og dersom du blir valgt vil du bli gitt grundig opplæring.

Dette sier tidligere RSU-medlemmer om sin fartstid i ulike roller;

«Du bør stille til klagenemnda fordi arbeidet som gjøres er veldig viktig, og fordi du vil lære mye om hvordan saker om eksempelvis eksamensfusk behandles på UiA» (Jacob H. Handegaard).

«Har du noen tanker og ideer om hvordan man kan forbedre læringsmiljøet på UiA? Da anbefaler jeg å sitte i Læringsmiljøet, ved UiA!» (Anna S. Røysland).

«Dersom du ønsker å bli bedre kjent med UiA som organisasjon og vil ha innvirkning på hvilke forelesere og professorer institusjonen ansetter, vil jeg anbefale å søke ansettelsesutvalget» (Jakob Mæland).

«Utvalgene er trygge og spennende arenaer der det er rom for å utfordre seg selv, og internasjonalt utvalg arbeider med studentmobilitet og utveksling» (Andrea W. Johansen).

Du kan stille helt frem til valgforsamlingen 20. mai. Så hva venter du på? Still til valg NÅ!

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål