Kjære alle medstudenter

Dette har vært litt av et år. Pandemistudentene som aldri ga opp!

Tiden er omme for både meg som studentleder her på UiA og for resten av styret som jeg har vært så heldig å hatt med meg på laget. Sammen har vi jobbet både dager, kvelder og av og til netter for at vår stemme skulle blitt hørt og forstått både på UiA, i kommunene og nasjonalt. Vi må innrømme at dette året ikke har vært en dans på roser, for det har vært krevende. Ingen før oss, hverken som studentrepresentanter eller studenter generelt, har gått denne løypa før oss.

Sammen har vi banet vei, stilt krav og ytret problemstillinger, dilemmaer og spørsmål sammen. Enkeltstudenter har handlet for hverandre når noen har vært i karantene, invitert til digitale lunsjer og lånt bøkene ut til hverandre når pensum ikke var så lett å få tak i.

Jeg synes vi har fått til mye, hele studentmassen. Selv om vi er flere som har kjent på ensomheten, tror jeg det har gjort oss alle mer bevisste på at det er vi alle studentene sammen som skaper vårt eget miljø, tilhørighet og fellesskap i studietiden. Korona har gjort oss flinkere til å strekke ut en hånd og invitere hverandre med på ting. Jeg håper det fortsetter. For som vi alle vet, så føler vi studenter oss ofte mer ensomme enn andre i samfunnet; både med og uten korona.

Når det er sagt så gleder jeg meg til å se campusene våre yre av liv igjen. For nå, når samfunnet åpner igjen, er det på tide å ta campus tilbake. Vi sammen kan sette den nye standarden for hva en aktiv campus skal være. Hva vil du at campus skal være for deg fremover? Bli med å gjør den til nettopp det! En ekstra gladnyhet er at UiA-styret har vedtatt å bruke 2 millioner kroner på nettopp dette, hvor studenter skal kunne søke om halvparten av midlene. Campusene skal yre av liv for både studenter og ansatte den kommende høsten. Hold ører og øyne åpne for denne muligheten når semesteret starter og midlene er på plass og kan søkes på.

Når det kommer til STA som interesseorganisasjon har vi fått mange gjennomslag for UiA-studentene i år. Alt i fra grønt reisestipend for de som skal på utveksling, bedre støtte for studenttillitsvalgte som skal evaluere emner og gi tilbakemeldinger til forelesere, til forskrifter som best mulig kan ivareta oss studenter under korona med tanke på faglig kvalitet og eksamen. Dette betyr ikke at alt alltid er eller kommer til å bli perfekt. Derfor bør og skal STA og studentstemmen bestå og fortsette utviklingen for UiA-studentene lokalt, regionalt og nasjonalt. En ting skal iallfall være sikkert. Vi studenter har virkelig synliggjort oss og snakket vår sak høyt og tydelig under pandemien. Studentstemmen har virkelig vært i søkelyset hos både organisasjoner, politikere og media det siste året, og studenter har fått en helt ny synlighet enn tidligere.

Selv om året har vært utfordrende for oss alle, vil vi i STA-styret også si at det har vært et helt utrolig lærerikt og fint år også, tross alt. Som de øverste studentrepresentantene i vår alles interesseorganisasjon får vi ikke bare lov til å snakke studentenes sak, vi lærer også mye om oss selv og samfunnet rundt oss. Det å utfordre seg selv i en god og inkluderende organisasjon har også gitt oss mye som individer. Vi vil oppfordre alle til å gripe mulighetene som kommer deres vei, eller som dere selv finner. Det trenger ikke alltid å være den øverste studentstemmen som jobber med studentpolitikk på fulltid. Det kan også være andre verv som lettere kan kombineres med studier og andre interesser gjennom studietiden. Det at DU engasjerer deg nytter; for både deg selv og de i rundt deg.

Takk for tiden vår som deres øverste representanter det siste studieåret. Lykke til videre på ferden dit du skal, så ses vi kanskje igjen i en forelesningssal til høsten?

God sommer!

Vennlig hilsen

Avtroppende STA-Leder, Olea Norset
på vegne av STA-styret 2020/2021

 

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål