//Tekst: Benedicte Nordlie og Adam Tzur
//Foto: Adam Tzur

STA og SP

Sammendrag

I slutten av August var Studentparlamentet og STA-styret samlet i Arendal. Her fikk de opplæring i hva studentorganisasjonen er og hva vi gjør. Parlamentsmedlemmene lærte om sitt ansvar samtidig som de fikk trent seg på debatt! Ikke bare var det faglig relevant, men alle fikk være med på sosiale aktiviteter og leker.

Se hvem som er med i Studentparlamentet 2019-2020!

Opplæring og faglig påfyll

Olea Norset STANestleder Olea Norset forklarer STAs vedtekter.

Fra fredag 30. august til søndag 1. september var 32 stykker fra Studentparlamentet (SP) og STA-styret samlet på Thon Hotel i Arendal. Formålet var å holde den årlige opplæringen av SP.

Noe av det viktigste vi gjør på årsmøtene er å informere det nye studentparlamentet om:

  • Hva STA er og gjør: Vi arbeider for studentenes faglige, sosiale og økonomiske interesser.
  • Våre dokumenter: STA har en rekke styringsdokumenter, vedtekter, politiske dokumenter, med mer.
  • Studentparlamentets ansvarsområder: SP-medlemmene representerer sine fakulteter og medstudenter. Gjennom demokratiske prosesser skal de fremme studentenes syn på politiske saker.

Den store debatten

Benedicte Nordlie debattSTA-leder Benedicte Nordlie introduserer debatten.

Høydepunktet av helga var den politiske ilddåpen. Her ble alle delt inn i lag som skulle argumentere for eller i mot ulike saker. Et av casene var hvorvidt UiA skulle ha en kjøttfri kantine. Her måtte medlemmene argumentere for eller i mot uavhengig av hva de egentlig mente om saken!

Det var tydelig at gjengen liker å ta ordet, og ikke er redde for å si egne meninger. Dette er en svært godt start og lyder godt for det kommende SP-året!

Sosialt og gøy!

Sosialt STA

Selvsagt kunne man ikke denne helga unngå å stelle i stand sosiale aktiviteter til SP-medlemmene våre. De fikk bryne seg på både bli-kjent leker i stil fra barneskolen og rebusløp på kvelden. Det var armer og bein på kryss og tvers, med målet om at alle skulle bli litt bedre kjent.

På rebusløpet fikk SP blant annet prøve seg på å lage papirfly, gjette lederens vekt, og mime ord.

Etter ei herlig helg med mye god mat, gøye aktiviteter og en inkluderende gjeng, virker det som de fleste ble godt kjent. Det er det som er så fint med å være engasjert, en ting er kunnskapen om god debatt-teknikk, men på veien blir man også godt kjent med nye flotte mennesker.

Oppvarming til demokrati og engasjement

SP stemmerSP stemmer over fiktive forslag

En tematikk som helga bar preg av var SP-medlemmenes ønske om å skape mer engasjement på eget fakultetsbygg og på avdeling for lærerutdanning. Ved å bli enda bedre kjent med de andre medlemmene fra samme fakultet og diskusjoner hvordan de best kunne representere studentene, ble dette dratt frem som en viktig løsning. Ved å være synlig på fakultetsbyggene, samarbeide med både fakultetsrepresentanter og tillitsvalgte samt fakultetsledelsen og ha kontakt med medstudenter, ønsker medlemmene å representere flest mulig av sine medstudenter.

Dette er godt nytt for året og vi håper at alle studentene tar kontakt med oss i STA eller sine parlamentsmedlemmer om de har innspill de ønsker å løfte til våre møter.

Første møtet til SP er 25. september i Kristiansand. Møtene avholdes hver måned, annenhver gang i Kristiansand og Grimstad. Møtene er åpne for alle, så om du er nysgjerrig på hva møtene går ut på eller ønsker å bli kjent med SP-medlemmene må du gjerne stikke innom. Vi serverer mat, kaffe og te – alle studentene er velkomne som tilhørere.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål