For snart et år siden satt jeg meg spent ned i kontorstolen min, ved min nye arbeidspult, for første gang. Jeg hadde pløyd meg gjennom regjeringsplattformer, rapporter, politikk og utredninger, jeg hadde lest gjennom alle de siste artiklene i Khrono og Universitas, og jeg hadde fått god opplæring av min forgjenger. «Nå er jeg klar for alt som måtte komme!», tenkte jeg! To minutter etterpå skjønte jeg hvor feil det var, da telefonen på kontoret plutselig ringte for første gang, og jeg ikke engang husket mitt eget navn. Optimismen avtok, og jeg ble brått usikker på hva i all verden jeg hadde begitt meg ut på.

Jeg fant fort ut at det jeg hadde begitt meg ut på var et år fylt med nye, gode venner, varierte arbeidsdager og nye utfordringer. Jeg har fått jobbe tett med fem dyktige kollegaer, jeg har fått være med på å utvikle politikk jeg brenner for og jeg har fått bli kjent med universitetet mitt og studiebyen min på en helt ny måte. Det har vært skummelt til tider å skulle ha ansvar for å forvalte 13.000 studenters meninger, og det har vært lange og slitsomme arbeidsdager. Allikevel har gjennomslagene vi har fått hittil veid opp for det!

Først og fremst har STA hatt mye fokus på politikk rundt bærekraft og miljø det siste året. Vi har fått bærekraftsmålene inn i Plan 2019 for universitetet, og det arbeides med bedre miljøstasjoner på hele campus frem mot studiestart. I tillegg var UiA-delegasjonen til Norsk studentorganisasjons landsmøte med på å vedta en klimaresolusjon rettet mot Universitets- og Høyskolesektoren i starten av april; det var utrolig gøy! UiA har fremdeles en vei å gå innenfor dette området, men det gjøres og planlegges mye bra, så fremtiden ser lys ut! Jeg gleder meg til å følge med på utviklingen videre.

Dette året har STA også jobbet mye internasjonalisering, særlig i lys av arbeidet som er startet nasjonalt med den kommende stortingsmeldingen om internasjonalisering. I høst vedtok studentparlamentet også at man ønsker seg en ordning med opt out-utveksling, slik at det blir enklere for studentene å reise ut, og slik at universitetet i større grad må legge til rette for at så mange som mulig kan reise. Om ordningen innføres gjenstår å se, men det er et tydelig signal fra studentmassen om at noe må gjøres!

Sist men ikke minst vil jeg trekke frem arbeidet vi har gjort internt i organisasjonen, med STAs kommunikasjon og synlighet. Etter et år med en egen kommunikasjonsansvarlig ser vi resultater; selv om vi skulle ønske vi kunne gjort enda mer, er jeg stolt over arbeidet som er blitt gjort så langt med å gjøre organisasjonen mer synlig, forståelig og tilgjengelig for studentene!

Et år i STA-styret og i vervet som nestleder begynner å gå mot slutten, og heldigvis skvetter jeg ikke lengre like mye av telefonen ringer. For et år siden, mens jeg stotret frem navnet mitt til personen som ringte, virket det uvirkelig at bittelille meg i løpet av det neste året skulle få til å være i intervju, holde foredrag for store forsamlinger, tale til landsmøtet i Norsk Studentorganisasjon eller holde innlegg foran ordføreren og formannskapet i Kristiansand og Grimstad. Men jeg fikk det til! Jeg er så utrolig glad for at jeg tok steget og stilte til vervet – og nå vil jeg oppfordre deg til å ta steget og gjøre det samme!

Vil du bli nestleder? Mer informasjon finner du her: stastudent.no/valg

Pernille Klock Rist-Christensen
Nestleder, Studentorganisasjonen i Agder

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål