Studentvalget 2019 ruller og går. Sakte men sikkert stiller studenter ved UiA til valg. Når jeg, som leder for Studentorganisasjonen, rekrutterer til valg er det en kommentar jeg har bitt meg merke i, som ofte brukes som begrunnelse for å ikke stille, nemlig: “Jeg har ikke tid for jeg må fokusere på skolearbeid”.

Karakterer er ikke alt
Det er fint å høre at medstudenter fokuserer på skolearbeidet, og er opptatte av å gjøre det så bra de kan. Likevel ønsker jeg å understreke at det er mer enn bare gode karakterer som kan åpne dører til drømmejobben, det kan også engasjement og praktisk erfaring. Når man i dag søker en stilling trenger man å vise mer enn bare gode karakterer, og engasjement vil jeg tørre å påstå kan bidra til at man skiller seg ut i søknadsbunken.

Hvorfor er engasjement viktig for drømmejobben?
Ved at man engasjerer seg ved siden av studiene viser man at man behersker å sjonglere tidspresset med å både sette av tid til engasjement, skolearbeid og det sosiale rundt studietiden. Engasjement viser også at man har et driv for å gjøre en forskjell, og at man har flere interesser enn å sitte med nesa ned i en fagbok. Til slutt vil jeg også tørre å påstå at engasjement bidrar til personlig utvikling og praktiske evner som vil være gull verdt både til å få og beholde en jobb – evner som man vanskelig kan opparbeide seg gjennom teoretiske fag.

Engasjer deg i STA
Om du nå sitter å vipper på kanten, og ønsker et engasjement ved siden av studiene: Bli med i STA!  Da vil du få verdifulle erfaringer som er nyttig for drømmejobben, og gir deg god mat til CV´en.

Fristen for å stille til valg i Studentparlamentet og fakultetstyret/avdelingsstyret er fredag 5. april. All informasjon om hvordan du stiller finner du her.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål