Av: Jonas Timmermann Buerskogen

 

Det er ikke lett å være student for tiden, og det sosiale livet er så å si lagt på vent. Vi har fått mye ufortjent skyld det siste året, samtidig som vi stadig vekk må forholde oss til nye retningslinjer, reiseanbefalinger og uforutsigbarhet i undervisning og jobb. De fleste av oss er nok allerede slitne og umotiverte. Det finnes mange tips der ute til hva man kan gjøre for å gjøre hverdagen lettere som koronastudent. Det jobbes for tiden iherdig med å samle alt av tips og tilbud som kan gis til studenter tross restriksjonene, og å få samlet dette på et sted. Vi i STA ønsker uansett å gi dere noen tips for å gjøre studenthverdagen litt bedre.

Kom deg ut.

Denne har dere nok hørt før, men vi kommer uansett ikke bort fra den. Uansett om man gjør det sammen med andre eller alene, har fysisk aktivitet utendørs en positiv påvirkning på kroppen og den mentale helsen. Spesielt når man stort sett befinner seg foran en liten skjerm på et ti kvadratmeters stort rom, er det viktig å komme seg ut. Ta deg en pause eller to i løpet av arbeidsdagen og kom deg ut. Det finnes mange flotte turområder, både i Kristiansand og i Grimstad. Det finnes også en rekke bålplasser man kan dra til. Å møte andre utendørs er tryggere, og kan være like hyggelig som å møtes hjemme hos noen. Kjøp en sekk med ved og ta med litt grillmat. Det kan være like koselig som å ha vorspiel hjemme i stua.

Engasjer deg.

Kanskje er du allerede engasjert, eller har tenkt på å engasjere deg. Kanskje har det ikke vært i tankene dine i det hele tatt. Ved å engasjere seg får man muligheten til å møte flere mennesker. Om det er i en linjeforening, STA eller annet vil man kunne få en ny erfaring og nye impulser. Det er aldri for sent å engasjere seg, og kanskje møter du noen du kan knytte mer kontakt til og kanskje invitere på tur eller lignende.

Snakk med noen.

Heldigvis har vi lavt smittetrykk i Agder, og vi får igjen lov til å møte hverandre. Kanskje har du venner, familie eller bekjente du kan dele tankene dine med. Det er viktig å få snakket med noen, spesielt om man går med tunge tanker. Kanskje står du fast og kvier deg for å dele det du har på hjertet. Dersom du ønsker å snakke med noen utenfor ditt nettverk, kan SiA helse være et godt alternativ.

 

Tenk fremover.

Vaksineringen har allerede begynt, og forhåpentligvis blir våren og sommeren bedre enn det var i fjor. Kanskje kan vi dra på festival til sommeren, klemme våre besteforeldre, og slippe å bekymre for å dra smitte hit og dit og bli kalt uansvarlige. Et tips kan være å lage en plan for hva du vil gjøre når tiltakene forsvinner. Hva vil du gjøre? Hvor vil du reise? Hvem vil du møte som du kanskje ikke har fått møtt på en god stund? Det er viktig å ha noe å se frem til, selv om det råder usikkerhet om når vi igjen kan leve som normalt igjen.

 

https://www.facebook.com/groups/214326606471226

Vi anbefaler for øvrig alle å sjekke ut Facebook-siden «Student i Koronatid» og SiAs «Hold ut»-kampanje. Der finner man en rekke ulike aktiviteter og tilbud som er laget for studenter i Agder.

 

 

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål