Året mitt som læringsmiljøpolitisk ansvarlig har vært et av de mest lærerike årene jeg har hatt. Nå håper jeg DU vil ta samme utfordring. Bli med og gjør læringsmiljøet på UiA enda bedre!

Jeg må innrømme at året i STA startet med et «bang!», men det var et utrolig lærerikt bang. Høsten og studiestart nærmet seg med stormskritt og jeg begynte å planlegge tillitsvalgtkurs og samlinger for de studenttillitsvalgte ved UiA. Jeg satte meg inn i UiAs kvalitetssystem, og tidligere arbeid for tillitsvalgte gjort av STA. Hvordan skulle jeg gjøre dette? Jeg hadde jo aldri holdt et kurs før, og nå skulle jeg holde 7 kurs?! Herlighet så spent jeg var.

Topp score på første oppgave
Vet du hva? Det gikk veldig bra. Det siste kurset var kanskje litt bedre enn det første, men de studenttillitsvalgte var fornøyde. De ga meg topp score på den anonyme evalueringen, og jeg var lettet og stolt. Kurset jeg hadde gjennomført var til nytte for de studenttillitsvalgte, og det var jo faktisk hovedoppgaven. I tillegg fikk jeg hilst på mange av de studenttillitsvalgte. Medstudenter som jobber for sine medstudenter slik at deres stemme blir hørt. Studenter som virkelig bryr seg om klassen sin og læringsmiljøet. Jeg fikk også gode og nyttige tilbakemeldinger på hvordan kurset kunne ha blitt enda bedre og hva de studenttillitsvalgte ønsket seg mer av. Dette har vært svært nyttig for meg i videre arbeid med tillitsvalgtordningen.

Motbakken som ga utvikling
Så sto det en ny oppgave for tur. Dette var noe jeg heller aldri hadde gjort før. Jeg skulle skrive mitt første sakspapir. Det skulle legges frem til Studentparlamentet, men først skulle det opp til STA-styret på et av våre styremøter. Sakspapiret mitt ble slaktet. Veldig saklig slaktet, men slaktet. Det kom som et lite sjokk på meg, men det var ikke annet å gjøre enn å ta det tilbake og gjøre de endringene som ble etterspurt. Simsalabim så ble sakspapiret til det styret ønsket seg, og det ble vedtatt og deretter tatt opp til Studentparlamentet.

Det var kanskje ikke helt «simsalabim». Det var litt mer som å gå hjem med litt for tung sekk etter en lang dag på lesesalen, der du til slutt må opp en bakke for å komme hjem. Men til slutt så er du i mål, og du er ganske fornøyd med det du har gjort. Til slutt, etter den bakken ble arbeidet det styret ønsket seg, det ble vedtatt og deretter tatt opp i Studentparlamentet. Jeg var fornøyd. Nå er det ikke lenger like vanskelig å skrive sakspapir, det er nesten litt gøy.

Gode ord fra en barndomsvenninne
Det er litt berg- og dalbane å jobbe i STA, spesielt i begynnelsen, iallfall var det slik for meg. Det er jo egentlig ikke så rart. Man får stadig oppgaver man aldri har gjort før, og det kan føles ut som om man er på dypt vann. Det kan være frustrerende, men det er da jeg henter frem ordene til vår felles barndomsvenninne, Pippi: «Dette har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert!»

Med læringsmiljø i hjertet
Som Læringsmiljøpolitisk ansvarlig sitter jeg i flere utvalg og komiteer på UiA som jobber for læringsmiljøet. Her får jeg gleden av å møte mange kunnskapsrike mennesker som brenner for å utvikle studiestedet og å gjøre studiehverdagen enda bedre. Digitale løsninger, flere leseplasser, pedagogiske forelesere, lengre åpningstider på campus, tilrettelegging for linjeforeninger og studentaktiviteter, og mange andre saker er det flere på UiA som jobber for, sammen med oss i STA.
Jeg møter både studenter og ansatte med ulike perspektiv og erfaringer, og med ulike løsninger på utfordringer. Jeg møter også de studenttillitsvalgte som jeg bistår ved spørsmål og utfordringer, og jeg jobber for et studentparlament som har gitt meg sin tillitt for å gjøre ett års arbeid for UiAs studenter. Det har vært et ærefullt år.

Og til deg som nå måtte lure:

Ja, det er mye jobb. Spesielt når man skal sjonglere STA-jobben med studier, men jeg lover deg; det er verdt det!

Stiller du?
Jeg håper som sagt at du stiller til Læringsmiljøpolitisk ansvarlig i STA, og blir med på å gjøre læringsmiljøet på UiA enda bedre! Du trenger ikke kunne alt på forhånd, du må bare være lærevillig og nysgjerrig så ordner det meste seg.

Gjerne les deg opp på stillingsbeskrivelsen og de politiske dokumentene på våre nettsider (https://stastudent.no/dokumenter/). Ellers så må du også gjerne ta kontakt med meg om du lurer på noe.

Alt informasjon om hvordan du stiller til valg, finner du på: www.stastudent.no/valg

Lykke til, jeg håper jeg ser deg på kandidatlista!

Skrevet av Olea M. Norset, Læringsmiljøpolitisk ansvarlig

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål