Benedicte Nordlie har det siste året vært leder av Studentorganisasjonen i Agder (STA), og her er hennes refleksjoner til hvordan ledervervet har vært.

«Etter et år som leder i STA har jeg absolutt fått utfordre meg selv. Som student har jeg vært vandt til å planlegge hverdagen og gjøre ferdig en arbeidsoppgave, før jeg går til neste – Dette har jeg måtte lagt fra meg. Som leder har jeg vært nødt til å være fleksibel og være rask i svingene når arbeidsoppgavene dukker opp. Det er da ikke snakk om at man gjør arbeid halvveis, men heller at man lærer seg hva som er «godt nok». Jeg har fått oppleve hva tidspresset vil si når prioriteringsbehovet har meldt seg, og flere ganger måttet stilt spørsmålet: Hva er best for organisasjonen?.

Som leder har jeg hatt det overordnede ansvaret for organisasjonen og styremedlemmene i STA-styret. På den ene siden skal man drive organisasjonen videre og oppnå punktene i handlingsplanen, som Studentparlamentet har vedtatt. På den andre siden er jeg helt avhengig av teamet mitt (altså resten av styret) for å klare dette, og som leder har jeg hatt et arbeidsgiveransvar overfor dem. Det har vært avgjørende med et godt samarbeidsklima for å trives på jobb, og det er ikke til å legge skjul på at enkelte perioder er mer stressende enn andre. Derfor er det viktig at man er et team som også har det gøy på jobb, slik at selv de tunge dagene blir gøyale.

Som leder må man ha evnen til å se helheten på organisasjonen, og være «på» både lokal, nasjonal og internasjonal politikk for å gjøre STA relevant utenfor Agder. Dette er krevende men også en svært interessant arbeidsoppgave, som har gitt meg mulighet til å både reise innenlands og utenlands. Året har gitt meg mulighet å reise til både England og Polen, og flere turer både til Bergen, Stavanger og Oslo- jeg har til og med vært innom naturskjønne Volda. På min vei møter jeg både andre studenter, studentpolitikere og ansatte som alle jobber for at Universiteter- og høyskoler skal bli enda bedre enn i dag. Jeg har også fått muligheten til å være synlig i media og diskutere direkte med politikere som har myndighet til å forbedre studenthverdagen vår – Det er som historien min på Instagram ofte sier «En variert arbeidshverdag er den beste hverdagen». Denne synligheten er en sentral del av lederrollen, slik at om du ønsker å søke ledervervet må du huske å ha nok tid til reising, men også å ha tid til det organisasjonen krever av deg lokalt i Agder.

Jeg håper du sjekker ut ledervervet! Du skal vite at det er så utrolig gøy og givende å få jobbe med mennesker som alle har det samme målet, nemlig å gjøre den faglige og sosiale studenthverdagen vår enda bedre!

Om du ønsker mer informasjon om ledervervet håper jeg du leser stillingsbeskrivelsen på stastudent.no, eller tar direkte kontakt med meg.

Skrevet av: Benedicte Nordlie.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål