Studentpolitikk forbindes ofte med lange, trøtte møter og at de engasjerte studentpolitikerne er ofte de mest ressurssterke, motiverte og snakkesalige. Dette stemmer ikke. Det er snart studentvalg ved UiA, og denne artikkelen skal utdype hvilke goder og muligheter man får som representant i Studentparlamentet.

Det er ganske enkelt å stille til valg; man fyller ut dette skjema, og sender det til sta@uia.no. Vipps, så er du kandidat fra fakultetet ditt og har en glimrende mulighet til å representere dine medstudenter ett helt år i Studentparlamentet.

Når du først er valgt inn som representant får du mange goder og muligheter. Mange representanter får hvert år mulighet til å reise på konferanser, eksempelvis Agderkonferansen 2019 som ble avholdt i år, men også andre relevante studentkonferanser i utlandet. STA dekker kostnaden for de som ønsker å reise på slike konferanser.

Det dukker også opp muligheter for å sitte i arbeidsgrupper, råd, styrer og utvalg, og referansegrupper for spennende prosjekter ved UiA. Blir man studentrepresentant i disse, kan man være med på å arbeide tettere med-, og påvirke i større grad de ansatte på universitetet. Det er viktig med studentrepresentasjon for å kunne bedre jobbe for at studentenes interesser blir ivaretatt.

Man bygger også et uvurderlig nettverk med andre studenter, og blir godt kjent med studenter fra andre fakulteter. Det kan være nyttig å få andre perspektiver fra studenter som går andre studieretninger enn en selv, og man får et innblikk i deres studiehverdag; hva som fungerer på deres respektive fakulteter, og hva som kan videreutvikles.

På alle Studentparlamentsmøtene blir det servert god mat og kaffe, noe som kommer godt med til studentbudsjettet. En huskeregel er også; jo mer man engasjerer seg, jo mer gratis mat får man.

Hvert år blir det arrangert et oppstartsseminar, så man behøver ikke ha den tanken om at man må kunne alt med en gang man blir valgt. Dette seminaret har et utrolig kult opplegg, som også er svært sosialt. Forrige seminar innebar hotellopphold med alt fra opplæring av møtevirksomheten til mer sosiale ting som bading.

Som representant i Studentparlamentet får du også mange tilbud om sosiale goder. Hvert år drar Studentparlamentet til den berømte ‘CB-kjelleren’ på Grim, der man får en kveld med gratis forfriskninger. Hver sommer avholdes det også en sommeravslutning på STA-kontoret med grilling og annet gøy.

Andreas Gravdahl
Fagpolitisk ansvarlig
Studentorganisasjonen i Agder

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål