På oppfordring fra Studiestart-teamet har STA i år blitt utfordret til å en underskriftskampanje mellom STA og alle studentaktivitetene som er medlemmer der, om å sikre en inkluderende studiestart for alle. Nesten alle studentaktivitetene har signert og vi er stolte over at vi nå kan gå årets studiestart i møte med et mye mer åpent og inkluderende miljø her på Universitetet i Agder.

Studentorganisasjonen i Agder vil sammen med alle studentaktivtetene og linjeforeningene ved UiA arbeide for en inkluderende studiestart for alle.

Studiestarten er første møte med UiA og ofte også milepælen på hvorvidt en student føler seg som en del av studiemiljøet eller ikke.

En inkluderende studiestart betyr at alle aktører som bidrar inn i studiestarten til enhver tid setter studentene i fokus for å sikre at ingen faller utenfor, men derimot inkluderes i det akademiske og sosiale fellesskapet.

Initiativet kommer bygger på en visjon om at UiA med sine samarbeidspartnere skal være et universitet der alle studenter, uavhengig av bakgrunn, skal føle seg som en del av studiemiljøet – både i og utenfor forelesningssalene.

Følgende studentaktiviteter har signert:

Fadderstyret Kristiansand, Fadderstyret Grimstad, Alibiet, Agder Studentmållag, AUF-studentene, Amnestystudentene, Børsgruppen, Econa, Høyres studentforening i Agder, KSI, Pedagogstudentene, SAIH, Studentaksjonen, Studentjuristen, StudentKRIK, Unikum, Curriculus, Emporium, Mercurius, Pangea, Politicus Master, Prosperitas, Rhetorica, Systematicus,Touristicus, Stiften, Quantum, Lady Klukk, Guttekoret Bondebrølet, Femmes Spillopus Ad Libitum, Spadser & Blæse-Ensemblet, Muslimske studentsamfunn i Agder, GKS, GSI, IAESTE, Ingeniører uten grenser, Motor UiA, StudentKRIK Grimstad, Tekna Student UiA, ØVD, Bjelken, Copia, LIFE, Mekaunikum, Fjell og Fjære, Pixel og Novus.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål