Hvordan få seg venner?

Nå som du har bestemt deg for å reise, begynner kanskje spørsmål som dette å surre i hodet. Husk, du er aldri alene om å flytte til en ny by, et nytt universitet og/eller et nytt land.

I forrige artikkel forsikret vi deg om at hobbyene dine her hjemme ikke går noe sted, og at det sannsynligvis finnes aktiviteter i fleng du kan engasjere deg i på ditt nye studiested!

I frykt for å gjenta oss selv, vil vi understreke viktigheten av studentaktiviteter og andre måter å engasjere seg i. De fleste, om ikke alle, universiteter tilbyr en hel haug av klubber eller lag du kan bli med i, og etter litt enkel research finner du trolig noe for deg (søk f.eks. etter «clubs and societies»).

Engasjer deg! Dette er en gyllen mulighet til å bli kjent med lokale studenter eller andre internasjonale studenter. Om universitetet du reiser til har et stort miljø for utvekslingsstudenter arrangerer de trolig aktiviteter og møteplasser hvor du kan bli kjent med andre. Mange har Facebooksider eller andre sosiale medier du kan følge, og om du er helt «lost» kan du alltids prøve å ta kontakt med en medstudent når forelesningene starter.

Jeg lover, om du prøver å bli kjent med noen, så blir du kjent med noen!

Dette var den siste artikkelen i artikkelserien, og vi håper vi har klart å overtale deg til å stille! Husk at Global Lounge i Kristiansand tilbyr drop-in mandag-torsdag 12:00-14:00, og at Internasjonalt kontor i Grimstad er åpent mandag-fredag 10:00-15:00. Ikke nøl! Husk søknadsfrist 15.02.

Av Andrea Oshaug Fostervold, Mangfoldspolitisk ansvarlig

Kategorier: Utveksling

nb_NONorsk bokmål