Utveksling og fritidsaktiviteter

Å reise på utveksling betyr ikke at man skal slippe taket på interessene sine. Dine nåværende fritidsaktiviteter eller hobbyer vil fortsatt være her når du kommer hjem, og de aller fleste er åpne for å la deg gå «på pause» istedenfor å slutte. Andre universiteter har kanskje til og med et liknende tilbud, og utveksling gir deg dermed en gyllen mulighet til å danne nye bekjentskaper innenfor interessefeltet ditt.

Dersom du er redd for å være ensom på utveksling er det ypperlig å engasjere seg i noe tidlig. Dette kan være alt fra korps, sport, studiegrupper, politikk, m.m.

Det kan være lurt å gjøre litt research når du vet hvilket ditt studiested du skal til slik at du vet hvilke studentaktiviteter studiestedet tilbyr. Universitetene sine nettsider har ofte en liste over mulige studentforeninger eller studentaktiviteter studenter kan engasjere seg i.

Det er viktig å huske at de fleste vil være imøtekommende og hyggelige. Men, for at du skal kunne bli involvert i dine interesser må du ofte selv ta det første steget, enten med å skrive en mail eller møte opp til et arrangement.

Av Maiken Køien Andersen

Kategorier: Utveksling

nb_NONorsk bokmål