Kan man utveksle med barn?

Ønsker du å reise på utveksling, men har barn, står du i en litt annerledes situasjon enn de fleste. Om du spør om det er mulig å reise på utveksling med barn, er det korte svaret ja, det kan du. Om du spør om det har blitt gjort før, er svaret ja, det har det. Om du spør om det alltid lar seg gjøre uansett hvor du reiser, er svaret litt mer komplisert. Mye lar seg gjøre, men det kan være betraktelig mer komplisert noen steder i forhold til andre.

Hovedutfordringen er som regel ikke universitetet eller barnehage- eller skoleplass i seg selv, da mange av UiAs partneruniversiteter legger til rette for dette om de kan, men bosted. Jeg skal ikke gi dere rosebriller – det kan være utfordrende å finne et sted å bo med barn for kun et halvt år.

I korte trekk vil jeg forsikre dere om at det lar seg gjøre, men jeg vil også understreke at her må du være ute i god tid og være innstilt på at ikke alle universiteter kan hjelpe med alle forholdene, som bosted og barnehage- eller skoleplass. Vær forberedt på at du nok må undersøke hvert enkelt tilfelle, men husk at Internasjonalt kontor er her for å hjelpe deg på vegen.

Global Lounge i Kristiansand tilbyr drop-in mandag-torsdag 12:00-14:00, og Internasjonalt kontor i Grimstad er åpent mandag-fredag 10:00-15:00.

 

Av Mangfoldspolitisk ansvarlig, Andrea Oshaug Fostervold

Kategorier: Utveksling

nb_NONorsk bokmål