UiA har mange utvekslingstilbud over hele verden, og det kan være vanskelig å finne ut hvor du ønsker å reise. På UiAs nettside finner du en oversikt over hvilke utvekslingsavtaler som gjelder for ditt studie. Her finner du informasjon om universitet, emner, priser og området rundt. Noe du kan ta i betraktning når du skal velge destinasjon er boforholdene, klima, emnene som tilbys, semesterstart, pris eller universitets størrelse.

Hvis du blir forvirret av informasjonen og ikke vet helt hva du leter etter, kan det være lurt å tenke over hvilke faktorer som er viktigst for deg og lage en prioriteringsliste. For eksempel, er det er viktig for deg å bo i studentbolig eller hos vertsfamilie? Vil bo i en stor by eller mindre by? Skal det være et stort internasjonalt miljø der?

Mange har frie emner når de er på utveksling så fagtilbudet er noe du kan bruke til å snevre inn valgmulighetene. Emnene som tilbys finner du informasjon om på UiA sin nettside da du klikker på det aktuelle universitet. Du kan også lese på nettsiden til universitetet du skal reise til for enda mer informasjon om tilbud og andre ting. Slik kan du snevre inn mulighetene og gjøre valget litt enklere.

Det viktigste er til slutt å velge noe du synes virker spennende og gøy. Utveksling er en fantastisk mulighet, og du kommer til å få en spennende og lærerik opplevelse uansett hvilken destinasjon du ender opp med å reise til. Det finnes muligheter for språkkurs om du vil reise til en destinasjon der du trenger det. Du kan søker om støtte fra lånekassen for språkkurs, og flere universiteter tilbyr egne språkkurs for utvekslingsstudenter. Om du ønsker å reise til andre land eller universiteter enn det som tilbys fra UiA er dette også mulig, men kan kreve litt mer administrative oppgaver fra din side.

Ta en tur innom Global lounge eller Internasjonalt kontor for tips eller om du har andre spørsmål om utveksling. I Kristiansand har Global Lounge drop-in mandag-torsdag 12:00-14:00, og i Grimstad kan du møte Internasjonalt kontor mandag-fredag 10:00-15:00.

Skrevet av: Kristin Moan i STAs internasjonale utvalg

Kategorier: Utveksling

nb_NONorsk bokmål