Er du en student som brenner for studentmiljøet? Nå kan du få jobb innen nettopp det. Enten det er faglig, sosialt eller for å promotere arbeidet som gjøres! Det er både SiA og UiA som lyser ut jobbene – og nå kan DU søke. 

Som et koronatiltak har Kunnskapsdepartementet gitt UiA og SiA penger til å ansette studenter. Pengene kom for å sette i gang med studentjobber vårsemesteret 2021, men pengene har de fått til å bruke gjennom hele 2021. Dette er jobber av ulikt omfang, og med ulike oppgaver og formål. Jobbene kan godt kombineres med studiene. 
Flere av jobbene lyses ut nå, men som nevnt vil det også være muligheter for at det kan dukke opp noe før sommeren og til høsten. Her er det bare fantasien som setter grenser for hva en slik jobb kan være. Har du et tiltak eller en idé du ønsker å utføre som kan bidra til et bedre studentmiljø under korona? Da er mulighetene her for deg. 

SiA 

Hos SiA handler jobbene om å få til sosial aktivitet til tross for korona. Dette kan være alt mulig, både fysisk og digitalt. De ulike jobbene går ut på å være aktivitetsleder, og å jobbe med promotering av tilbudene. 

SiA har allerede gjennomført en runde med ansettelser av mange studenter. Men, ta kontakt med dem om du er gira på en jobb hos dem likevel. De tar imot både innspill på tiltak og gjør nye ansettelser jevnlig etter behov. Dermed trenger du ikke å vente på en ny utlysning. Ta kontakt med SiA for å høre mer. 

UiA 

Når det kommer til UiA er det et mer faglig perspektiv. Her ansettes studenter for å bidra til faglig støtte for studenterDen faglige oppfølgingen trenger ikke nødvendigvis å være direkte linket til selve emnene, det kan også være aktivitet som bidrar til bedre eksamensforberedelser og omgivelsene rundt. Følg med på ditt fakultet for å se om det er noen stillinger som lyses ut. Noen sender også direkte info ut om stillingene på canvas og mail, så følg med om du er nysgjerrig. 

Du kan også finne flere av stillingene på Kompetansetorget. 

STA kan anbefale å gå til ditt institutt eller fakultet med din idé og engasjement, på den måten kan det hende dere finner muligheter sammen selv om de ikke har lyst ut en stilling. Det viktigste er å ta og å vise initiativ. 

STAs tips til å finne og søke på disse jobbene: 

  • SiA: Hold Ut-kampanjen
  • Ta kontakt med SiA og fortell om din idé og hør om de er interesserte i å ansette deg. 
  • UiA: Kompetansetoget ved UiA
  • Sjekk Canvas og mail, kanskje har ditt fakultet sendt ut en utlysning også der! 
  • Ta kontakt med din studieprogramleder. Fortell om din idé og hør om det er noe mulighet for å gjøre dette gjennom UiAs studentansettelser. 

Lykke til, STA krysser fingrene for deg! 

 

Studentvalget 2021 pågår, les mer om det her så du ikke går glipp av mulighetene dine. Det er et helt år til neste gang. Også dette er svært nyttig erfaring for oss studenter her og nå, og i fremtiden som arbeidstakere. 

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål