In STA, all UiA students can stand for election!
Elections to councils, boards, and committees take place at a meeting where the Student Parliament votes on who gets the seats.
The positions will be announced on stastudent.no and shared on our channels in the spring, so stay tuned! If you require supplemental information, please contact us at: sta@uia.no
You can help improve UiA and the everyday study life of over 14,000 students. When something isn't good enough, you're the voice of improvement.
You get a large and important network across disciplines.
You'll challenge yourself and gain a lot of experience that will come in handy when you enter the labour market.
You'll gain a more profound understanding of how organizations are organized, an experience that is worth its weight in gold in the workplace!
Du blir bedre på å diskutere og se ulike sammenhenger og perspektiver. Å være god til å diskuter kommer godt med i alle settinger, enten det er med svigers, i gruppearbeid eller møtesammenheng.
Det viktigste punktet av alle: Du vokser som menneske. Du blir litt glupere og litt mer reflektert. Du blir flinkere til å se flere perspektiv og du får en ekstra livserfaring, og utvikler deg som person både på personlig- og faglig nivå.
STA has several committees and much more that you can get involved in!
STA-styret står for den daglige driften av STA, og behandler saker i tiden mellom studentparlamentsmøtene. STA-styret er STAs øverste beslutningsorgan mellom to møter i Studentparlamentet. STA-styret behandler saker, oppnevninger og fatter strategiske beslutninger på vegne av STA, etter retningslinjer og myndighetsområder gitt av Studentparlamentet.
STA-styret består av:
Leder som er et verv som er 100% frikjøpt (jobber fulltid som leder)
Nestleder som er et verv som er 100% frikjøpt (jobber fulltid som nestleder)
Fagpolitisk ansvarlig som er et verv som er 50% frikjøpt (jobber deltid og studerer fulltid/deltid på UiA)
Læringsmiljøpolitisk ansvarlig som er et verv som er 50% frikjøpt (jobber deltid og studerer fulltid/deltid på UiA)
Mangfoldspolitisk ansvarlig som er et verv som er 50% frikjøpt (jobber deltid og studerer fulltid/deltid på UiA)
For å lese mer om de politiske ansvarsområdene og generelt om arbeidsoppgavene til styret kan du finne stillingsbeskrivelsene på denne linken.
Kommunens studentutvalget Studentrådet i Grimstad (SIG) er et kommunalt råd hvor STA, velferdstinget, fagskolen og en politisk representant fra kommunen sitter.
Rådet er på plass for å sikre at kommunen hører studentenes stemme og tar den i betraktning når relevante saker skal avgjøres.
Det er 2 plasser for STA i Studentutvalget, den ene plassen holder STA-leder, med nestleder som personlig vara.
1 fast representanter med personlig vara velges i mai. (Representanten må ha en tilknytting til Grimstad.)
Funksjonsperiode: 01.07-30.06
Vervet er honorert.
Du kan lese mer om SIG her.
Kommunens studentutvalget Studentrådet i Kristiansand (SIK) er et kommunalt råd hvor STA, Velferdstinget, Fagskolen, NLA, Noroff, Ansgar Høyskole, og en politisk representant fra kommunen sitter.
Rådet er på plass for å sikre at kommunen hører studentenes stemme og tar den i betraktning når relevante saker skal avgjøres.
Det er 2 plasser for STA i Studentutvalget, den ene plassen holder STA-leder, med nestleder som personlig vara.
1 fast representanter med personlig vara velges i mai.
Funksjonsperiode: 01.07-30.06
Vervet er honorert.
Du kan lese mer om SIK her.
Forthem er en Europeisk universitetsallianse hvor UiA er 1 av 9 medlemsuniversiteter. Student Council fungerer som studentstemmen innad i alliansen, og består av to studenter fra hvert universitet. Ved UiA velges begge representantene av STA. Som representant i Student Council representerer du ditt universitet, og tilhørende studentmasse. Mer informasjon om Forthem finner du here.
Working language is English.
2 faste representanter med vara velges i mai.
Period of function 01.08 – 30.06
Fag- og forskningspolitisk utvalg er Studentorganisasjonen i Agders utvalg som arbeider med fag- og forskningspolitikk. Arbeidet skal bidra til å hjelpe utdanning- og forskningspolitisk ansvarlig i STA sitt daglige arbeid, blant annet for å jobbe kontinuerlig for økt kvalitet i utdanningen som gis i samspillet mellom studenter og ansatte, og studenter selv.
Dette arbeidet omfatter blant annet å revidere to av STAs politiske dokumenter: Politisk dokument for utdanningskvalitet og politisk dokument for forskning. Utvalgsleder er utdanning- og forskningspolitisk ansvarlig i STA.
Det velges fire utvalgsmedlemmer for en periode på ett år.
Funksjonstiden er fra 01.07 – 30.06.
Kommunikasjonsutvalget er Studentorganisasjonen i Agders (STA) utvalg som jobber spesifikt med organisasjonens synlighet og profil. Utvalgets medlemmer skal bidra med kunnskap og arbeid innenfor sine fagfelt, og bistå kommunikasjonsansvarlig i STA-styret der det er behov. Dette omfatter blant annet å utvikle profileringmateriale for organisasjonen, oppdatere nettsiden med styrets arbeid og oppdatere organisasjonens Instagram- og Facebookprofil. Utvalget er også svært synlig i arbeidet med studentvalget hver vår.
Utvalget skal være oppdatert på STAs vedtatte politikk, og skal følge opp samt revidere kommunikasjonsstrategien i STA.
Funksjonstiden er fra 01.07 – 30.06.
Universitetet i Agder ledes i den daglige driften av valgt rektor og tilsatt universitetsdirektør. Universitetsstyret er institusjonens øverste organ, med et flertall av medlemmene valgt av ansatte og studenter, og et mindretall eksterne medlemmer, utpekt av Kunnskapsdepartementet.
Universitetsstyret har et særlig ansvar for strategiutvikling og institusjonens økonomi, og har oppnevnt underutvalg som ivaretar avgrensede oppgaver på vegne av styret. Studieutvalget, læringsmiljøutvalget, forskningsutvalget, tilsettingsutvalget (vitenskapelige stillinger) og tilsettingsrådet (administrative stillinger) er slike utvalg. Klagenemnda er oppnevnt av universitetsstyret, men har etter Universitets- og høgskoleloven en uavhengig stilling, og skal behandle klager over enkeltvedtak og andre klagesaker for studentene.
Å være medlem i universitetsstyret betyr at du er med på å ta alle de store beslutningene på UiA. For eksempel å vedta budsjett, ansette viserektor og dekaner, vedta strategi, opprette og nedlegge studier, bestemme regler for eksamen og mye annet. Du møter masse spennende mennesker, lærer mye om det å drive en stor virksomhet og får være med å påvirke retningen til universitetet. Man trenger ikke nødvendigvis å ha lang erfaring, men bør være villig til å legge ned tid og innsats for å komme godt inn i arbeidet.
Det pleier å være 6 – 8 møter i året, som varer en hel dag. I tillegg må du beregne tid på å forberede deg til møtene. Man får også mulighet til å delta på ulike seminarer og å bli kjent med studenter som har samme rolle på andre universiteter.
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.08– 31.07
Læringsmiljøutvalget skal bidra til at universitetsstyret, sammen med studentsamskipnaden, legger forholdene til rette for et godt studiemiljø og arbeider for å bedre studentvelferden ved universitetet. Utvalget skal også bidra til at universitetsstyrets ansvar for at læringsmiljøet ved universitetet, herunder det fysiske og psykiske arbeidsmiljøet, er forsvarlig ut fra en samlet vurdering av hensynet til studentenes helse, sikkerhet og velferd, blir gjennomført.
Læringsmiljøutvalget ved Universitetet i Agder skal ta opp saker som angår studentenes totale læringsmiljø og som ligger innenfor institusjonens kontrollsfære. Utvalget har et særlig ansvar for å ta opp saker om: Fysiske forhold, psyko-sosiale forhold og velferds- og studentsosiale forhold.
Læringsmiljøutvalget rapporterer hvert år til universitetsstyret.
Det er mulig å melde inn saker som ønskes behandlet i læringsmiljøutvalget. Studenter oppfordres til å melde inn eventuelle saker via STA (Studentorganisasjonen i Agder).
Studentene og universitetets ansatte har tre representanter hver i utvalget, og utvalget velger hvert år leder vekselvis blant studentenes og de ansattes representanter. Det møter også en del faste observatører i utvalget, for eksempel studentprest, representant for studentsamskipnaden, universitetets HMS-ansvarlige og leder av Tilretteleggingskontoret for studenter med funksjonsnedsettelser (TSF). Observatørene har tale- og forslagsrett.
6 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
Utvalget skal blant annet fatte vedtak i saker omkring godkjenning av fag- eller studieplaner for nye studier, innhold i og retningslinjer knyttet til utdanningsplan og oppfølging av denne. Utvalget skal også uttale seg i saker som gjelder etablering av nye studier, endringer i lokale forskrifter vedrørende studiene, endringer i kvalitetssikringssystemet, akademisk kalender, universitetets årlige utdanningsmelding og andre saker vedrørende utdanning og studiekvalitet.
Utvalget skal være et koordinerende organ mellom universitetet sentralt og fakultetene i saker som gjelder utdanning og studiekvalitet. Det skal ha jevnlige dialogmøter med fakultetene, Avdeling for lærerutdanning, biblioteket, PULS og andre enheter som arbeider med utdanning og studiekvalitet, ta initiativ til at sentrale utdanningsspørsmål diskuteres i organisasjonen og .ontrollere kvalitet i eksisterende studier, herunder vurdere behov for spesiell oppfølging av studiekvalitet på grunnlag av fakultetsrapporter, programevalueringer m.m. Utvalget skal samarbeide med læringsmiljøutvalget i saker som berører begge utvalgene, holde seg orientert om saker som behandles i UHRs utdanningsutvalg og nedsette underutvalg for å utrede spørsmål i saker der utvalget ser dette som hensiktsmessig
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
Likestillings- og inkluderingsutvalget (LIU) ved Universitetet i Agder er et intiativtakende og rådgivende organ oppnevnt av Universitetsstyret. Utvalgets formål er å fremme reell likestilling ved Universitetet i Agder uavhengig av kjønn, etnisitet og funksjonsevne.
Som studentrepresentant skal du fremme studentperspektivet i saker som tas opp. Slik som kjønnsbalanse på studier og hva som skal til for å få til et mer likestilt UiA, også for studenter.
Det er rundt 4 møter i semesteret, og møteplan settes hvert semester slik at man i god tid har oversikt over datoer.
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
Universitetets forskningsutvalg er UiA-styrets rådgivende og utøvende organ i saker som gjelder forskning og utvikling, forskerutdanning, formidling, samt samfunnskontakt og nyskaping knyttet til forskning og utvikling.
Forskingsutvalget er sammensatt av viserektor for forsking og tverrfaglige satsinger, som leder utvalget, en representant fra ledelsen på hvert fakultet og Avdeling for lærerutdanning, en representant for ph.d.-kandidatene, og en representant for studentene.
3 faste representanter med vara velges i mai, Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonsperiode: 01.07-30.06
Ansettelsesutvalget gjennomgår og godkjenner alle ansettelser av vitenskapelig personell på UiA.
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. En studentrepresentant møter med fulle rettigheter og en representant møter som observatør. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
Utdanningsprisen har som formål å gi anerkjennelse til en enhet, et miljø eller en enkeltperson ved universitetet som har gjort en markert og dokumenterbar innsats for å utvikle læringsmiljø og/eller studiekvalitet. Prisen skal oppfattes som en tydelig påskjønnelse til arbeid som bidrar til nyskaping og utvikling.
Prisutvalget vurderer de nominerte kandidatene og inviterer inntil fem kandidater til videre konkurranse. I konkurransen må kandidatene legge frem dokumentasjon som demonstrerer nyskapende utviklingsarbeid knyttet til læringsmiljø og/eller studiekvalitet og resultatene av dette arbeidet. Prisutvalget innstiller én kandidat som vinner av prisen. Universitetsstyret tildeler prisen. Utdeling av prisen skjer på universitetets årsfest.
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
Skikkethetsnemda er oppnevnt av universitetsstyret og skal bestå av en faglig leder for avdeling eller fakultet for lærerutdanningen eller helse- eller sosialfagutdanningene, eller tilsvarende funksjon, en faglig studieleder for lærerutdanningen eller helse- eller sosialfagutdanningene, eller tilsvarende funksjon, to representanter fra praksisfeltet, to faglærere, to studentrepresentanter og en ekstern representant med juridisk embetseksamen.
I tilfeller hvor det er tvil om en students skikkethet, skal dette meldes skriftlig til institusjonsansvarlig. Institusjonsansvarlig skal deretter utføre en vurderingssamtale og gjøre rede for ulike tiltak og planer. Skikkethetsnemda blir først kalt inn dersom utvidet oppfølging og veiledning ikke fører til den nødvendige endring og utvikling hos studenten.
Nemda lager en innstilling til universitetsstyret eller universitetets klagenemd med en vurdering av hvorvidt studenten er skikket eller ikke.
2 faste studentrepresentanter velges i mai. Studentene må gå på en profesjonsutdanning. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Vervet er honorert.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06
Museumsrådet er et strategisk råd og skal gi innspill til saker av strategisk og prinsipiell betydning. I mandatet heter det: Museumsrådet er et rådgivende organ og bistår direktøren i å utvikle museet innenfor rammen av regelverk og overordnede beslutninger.
Museumsrådet bidrar til å etablere og forsterke faglige nettverk regionalt, nasjonalt og internasjonalt.
Museumsrådet møtes 2 – 3 ganger i året. Møtene holdes i NBH sine lokaler, Universitetet i Agder, campus Kristiansand.
2 faste representanter med vara velges i mai.
Funksjonsperiode: 01.07-30.06
Valgstyret har ansvar for at alle valg ved universitetet blir gjennomført, og at gjennomføringen skjer i henhold til lov og reglement. Valgstyret skal forberede, organisere og administrere valgene av rektor og av universitetsstyret.
2 faste studentrepresentanter med vara velges i mai. Kjønnskvotering.
Funksjonstid: 01.07 – 30.06