I snart ett år har jeg innehatt vervet som kommunikasjonsansvarlig i Studentorganisasjonen i Agder (STA). På denne tiden i fjor visste jeg knapt hva STA var, det eneste jeg visste var at jeg var interessert i å jobbe med kommunikasjon. Da jeg så at stillingen som kommunikasjonsansvarlig ble lyst ut, tenkte jeg: «Det der vil jeg gjøre!». Nå skal jeg fortelle deg hvorfor du bør tenke det samme som jeg gjorde.

Da jeg ble valgt på valgforsamlingen i fjor visste jeg nok ikke helt hva jeg gikk til. Jeg hadde ikke vært aktiv i studentpolitikken før, og kjente som nevnt knapt til organisasjonen. Dette ble ikke et hinder for meg, men jeg tenker snarere tilbake på det som en fordel. I fjor ble stillingen som kommunikasjonsansvarlig gjenopprettet, og således var jeg den første til å ta på meg dette nye vervet. Fordi jeg var helt ny til organisasjonen fikk jeg muligheten til å komme med nye perspektiver, stille «naive» spørsmål og se organisasjonen utenfra, slik som de fleste studenter ser den.

Det var bred enighet innad i STA om at det var viktig å synliggjøre arbeidet til organisasjonen mer, slik at STA kunne nå ut til hele studentmassen. Oppnåelsen av dette målet startet allerede i sommerferien i fjor da jeg begynte å planlegge grafisk materiell til studiestart. Jeg publiserte ulike flyere for å promotere STA, og sammen med læringsmiljøpolitisk ansvarlig lagde jeg en håndbok for tillitsvalgte. Nå tenker du kanskje: Hvis ikke jeg er eksepsjonelt god i grafisk design, så passer ikke denne jobben for meg? Det stemmer ikke! Jeg hadde relativt lite kunnskap fra før av og fikk prøve meg frem i Adobes programmer. Lærevillighet kommer en lang vei, og jeg vil si at jeg absolutt har forbedret mine grafiske ferdigheter etter ett år i STA.

Den kanskje aller viktigste jobben jeg har gjort som kommunikasjonsansvarlig er arbeidet med vår nettside: www.stastudent.no. Rett etter at jeg hadde tredd inn i vervet i juli 2018 – krasjet nettsiden. Det ble en av de første og største utfordringene i mitt verv. Selv om jeg var kyndig i wordpress og webdesign, var jeg ingen programmerer, og trengte sårt hjelp fra noen andre for å få nettsiden opp og gå igjen. Og det fikk jeg heldigvis! Dessverre forble nettsiden svært ustabil, i tillegg til at den var et eneste stort kaos, og trengte en oppdatering! Høsten 2018 kom jeg med forslaget til styret om at vi skulle lage en helt ny nettside. Og det klarte vi! Jeg fikk god hjelp fra utenforstående krefter også her.

Det jeg prøver å si er – du trenger ikke å kunne alt når du går inn i en slik stilling. Men du må være villig til å lære og ha et ønske om at ting skal bli bedre, kulere og appelere mer!

Som kommunikasjonsansvarlig er du også en del av et styre. Et styre som har styremøter en gang i uken, reiser sammen på konferanser og som har et godt samhold sosialt. Som en del av STA-styret har jeg fått muligheten til å få støtte til å reise på kurs for å bli bedre i mitt verv.
Så studerer du kommunikasjon, eller er du bare nysgjerrig? Denne erfaringen har vært gull verdt for meg, og det kan den bli for deg også. Søk på stillingen på stastudent.no/valg.

Skrevet av Emilie Hesselberg
Kommunikasjonsansvarlig
The Student Organization of Agder

Categories: News

en_GBEnglish (UK)