… og det er ikke regjeringen heller!
Torsdag 29.november ble det avholdt demonstrasjon på Torvet i Kristiansand hvor vi markerte vår motstand mot regjeringens forslag til å endre konverteringsordningen. Denne markeringen ble gjort i flere studentbyer i Norge, og student-Norge stod dermed samlet mot regjeringens forslag.

Regnet ingen stopper
Agder har kanskje ikke den største studentmassen i landet, men også hos oss var regjeringens foreslåtte endringen i stipendordningen en sak som engasjerte. Til tross for at himmelen åpnet seg og regnet stod på fra start til slutt, var det 70 engasjerte studenter som møtte opp. Vi var i tillegg så heldig å ha med Spadser & Blæse-ensemblet.

Demonstrasjonen ble avholdt sammen med Pedagogstudentene i Kristiansand, hvor vi også fikk AUF studentene UiA med på laget. Selv om regjeringens forslag er en politisk betennelse fikk vi også Andreas Landmark fra SV og Fredrik Jensen fra AP med som appellanter. Det er godt å se at vi har politisk støtte, og at noen velger å åpne ørene når en samlet studentmasse tydelig sier nei til regjeringens forslag om å kutte i vårt stipend.

Studentengasjementet lever
Vi vet enda ikke utfallet av regjeringens forslag, men denne mobiliseringen viste at regjeringen ikke kan kaste ut forslag i hytt og gevær uten å få reaksjoner fra landets studenter. Dagen viste også at studentene enda vet hvordan man demonstrerer, og at studentengasjementet lever!

Takk til alle som møtte opp i Kristiansand, og takk til våre nasjonale studentvenner!

Les mer her.

Benedicte Nordlie,

Leder.

Categories: News

en_GBEnglish (UK)