JAVEL! Mangfoldsuka

Denne uka arrangeres JAVEL! Mangfoldsuka ved UiA, og uka er stappfull av kule arrangementer du ikke vil gå glipp av! Men det er viktig å huske på dette med mangfold hele året. Denne uka er en nydelig vekker, men her kommer jeg med et ønske om at dere husker på dette også i neste uke. I tidene vi lever i nå, er det ekstra viktig å passe på at alle føler seg sett. Gjør mer enn å bare respektere hverandre – aksepter hverandre! Gjør mer enn å bare se de rundt deg – inkluder de rundt deg!

Inkludering er et av de ordene som står mest sentralt for meg når jeg tenker på mangfold. Å bli inkludert i et fellesskap kan redusere ensomhet, et ord vi har hørt alt for ofte i studentforbindelse det siste året. Heldigvis er universitetet vårt smekkfullt av linjeforeninger og studentaktiviteter som er drevet av engasjerte studenter med en lidenskap for å gjøre noe mer – både for de rundt seg i dag, men også for de som kommer etter.

STA er en paraplyorganisasjon for over 70 studentforeninger. Om studiet ditt har en linjeforening er dette en gyllen mulighet til å bli med i noe med likesinnede. Men frykt ikke om det ikke finnes en linjeforening for deg, eller om du bare vil gjøre noe annet. På UiA finnes det studentaktiviteter for enhver smak og interesse. Du er nesten garantert å finne et sted du føler tilhørighet. Klikk her for å se hvilke linjeforeninger som finnes, og her for å finne en liste over studentaktivitetene! Om du heller ønsker å jobbe for studentmassen, kan du klikke her for å se hvilke råd, styrer og utvalg som finnes!

Musikk

Om du liker å synge eller spille musikk, eller bare ønsker å være sammen med en gjeng mennesker hvor alle er akseptert, er kor og korps noe for deg.

Sport og friluft

Har du mye energi og trenger å bevege deg? Sjekk ut KSI og GSI for en rekke ulike aktiviteter, ellers tilbys det kanonball, krokket, lacrosse og friluftsliv!

Politikk og religion

Det finnes politiske grupper og religiøse grupper om dette er noe du brenner litt ekstra for. Finner du ikke ditt politiske parti, er det alltids mulig å engasjere seg i byens ungdomsparti.

Internasjonalt

Enten du vil kjempe for store saker ute i verden eller for våre egne internasjonale studenter finnes det noe for deg!

Media og kommunikasjon

Har du eit hjarte som brenne for dialektar og nynorsk?  Eller ønsker du kanskje å skrive for studentmagasinet? Da trenger du ikke lete lenger!

Annet

Om du går inn på våre hjemmesider og leser om studentaktiviteter, kan du helt nederst finne aktiviteter som ikke er nevnt over. Vi har børsgrupper og studentjurister, pedagoger og økonomer. Om du ser etter en gruppe for LHBTIQ+ har vi det også, og det finnes til og med en gruppe for ølbrygging og visesang.

Og du, om du ser noe som mangler kan du alltids finne likesinnede og starte din egen forening!

Det er mange som har opptak/inntak i disse dager, og mange tar inn nye folk hele året. På våre hjemmesider finner du kontaktinformasjonen til alle studentforeningene, så ikke nøl med å ta kontakt med de du er nysgjerrig på!

Å engasjere seg i noe gjør ikke bare studiehverdagen ti ganger gøyere, det gir deg også et fellesskap, nye venner og muligheten til å gjøre noe du brenner for eller noe du alltid har hatt lyst til å prøve!

Jeg håper akkurat du føler deg som en del av Norges og UiAs store mangfold. Husk at det alltid finnes noe og noen for deg.

God mangfoldsuke!

Tekst: Andrea Oshaug Fostervold, Mangfoldspolitisk ansvarlig i STA

Kategorier: ArrangementMangfold

nb_NONorsk bokmål