Tekst: Læringsmiljøpolitisk ansvarlig i STA, Tina McDougall

Tina McDougall

Verdens dagen for psykisk helse markeres i oktober hvert år for å sette fokus på psykisk helse. Temaet i år er: «Spør mer» – Vær oppmerksom. Vise interesse.

Som læringsmiljøpolitisk ansvarlig i STA mener jeg det er viktig å snakke om psykisk helse, og at man viser sine medstudenter at man bryr seg. Vi har alle en psykisk helse, og alle har behov for å bli sett. Ved å snakke sammen kan vi skape gode relasjoner, som igjen kan bidra til å ivareta en god psykisk helse.

Spesielt i år, i en tid med større fysisk distanse er det nok mange som føler på ensomhet, og da er det ekstra viktig at man ser sine medstudenter. Man må tørre vise interesse i sine medmennesker; spørre mer og være nysgjerrige. Ved å vise interesse kan man gjøre at andre føler seg sett og inkludert.

Jeg vil oppfordre alle studenter til å være oppmerksom og til stede for sine medstudenter. Inkluder og styrk hverandre. Ikke slutt å bry dere!

I år markeres «Verdensdagen for psykisk helse» på Universitetet i Agder den 8. Oktober 2020. SiA helse og STA inviterer til gratis frokost fra kl 08.30 til 09.45 i kantina på Campus Kristiansand. «Kompisprisen» blir utdelt i forbindelse med markeringen.

Kampanjebilde 2020. (Levert av Molte)

Kampanjebilde 2020. (Levert av Molte)

 

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål