//Tekst: Benedicte Nordlie, leder STA (12.03.20)

Foto: CDC, Alissa Eckert (modifisert)

Studentlivet på Universitetet i Agder (UiA) har disse dagene gått fra å være særdeles sosial og livlig til flere tomme ganger og fellesområder. På den ene siden viser dette alvoret vi nå står i, men det er også godt å se at studentene tar sine forhåndsregler som gis fra UiA.

Studentorganisasjonen i Agder (STA) oppfordrer alle studenter til å være sitt ansvar bevisst for å forhindre smitte. 13.000 studenter i regionen utgjør en del av befolkningen, og vi har alle et ansvar for å delta i den nasjonale dugnaden. Jeg mener vi også må være bevisst på at vi har medstudenter og ansatte rundt oss som kan være ekstra i risikosonen for alvorlig sykdom, skulle de bli smittet. Derfor håper jeg alle følger de rådene som gis både nasjonalt og fra UiA.

Det faglige studentlivet

Det er kommet flere spørsmål fra studenter med tanke på både forelesninger, eksamen, obligatorisk aktivitet, utveksling og praksis. Det er forståelig- og riktig at spørsmål stilles. Det beste tipset er å gå på UiA sine nettsider for info til hvem man kan kontakte, om man har spørsmål om sitt studieforløp. Jeg ønsker å understreke at UiA gjør sitt beste for at studentene skal komme seg gjennom studieåret, så smertefritt som mulig. Fortsett å still spørsmålene du lurer på, men anerkjenn også at noen spørsmål kan besvares – mens andre vil stå ubesvart inntil videre. Dette er tross alt et ekstraordinært tilfelle hvor situasjonen endrer seg fort, men stol likevel på at UiA gjør det de kan for å finne de løsningene som trengs.

Det sosiale studentlivet

Jeg vil gjerne applaudere våre linjeforeninger og studentaktiviteter som virkelig tar forhåndsregler for å forhindre smitte. Det er flere som har tatt kontakt med oss i STA-styret for å diskutere avlysning av arrangement. Selvsagt er det kjipt og irriterende at arrangement, man har gledet seg til, avlyses, men i disse tider tror jeg at vi alle kan være enig i at det er riktig avgjørelse. Jeg håper derfor at flere tar disse vurderingene på alvor, og at de arrangementene som samler mange mennesker utgår. Hvor lenge denne vurderingen skal stå er vanskelig å si, men så lenge situasjonen er lik som nå, er avlysning det beste valget.

Hva nå?

STA-styret er fremdeles på jobb, med stor hjelp av digitale verktøy. Vi får nå testet ut hvor gode system vi egentlig har, så bare ta kontakt med oss! Studentvalget 2020 vil også gjennomføres som planlagt, selv om vi ikke er like synlig i fysisk forstand. Vi oppfordrer alle til å snakke om valget, dele materiell på sine digitale flater – og selvsagt: STILL TIL VALG!

Vi ber til slutt alle studenter om å holde seg oppdater på UiAs retningslinjer for viruset. Denne siden oppdateres regelmessig av det fantastiske beredskapsteamet på UiA:  https://www.uia.no/om-uia/retningslinjer-og-informasjon-om-koronaviruset

 

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål