//Tekst: Olea Norset

Foto: UiA

Svarte du på studiebarometeret i fjor? Ja, da kan du slutte å lese allerede nå, fordi denne gangen er det nok ikke din tur til å svare på den.

Til deg som får muligheten til å svare: Studiebarometeret er den eneste nasjonale undersøkelsen som spør oss studenter hvor fornøyde vi er med studieprogrammet vårt. Grip derfor muligheten og send ditt svar inn nå i oktober.

Hvem får undersøkelsen?
Denne undersøkelsen blir sendt ut hvert år til alle andre- og femteårsstudenter i høyere utdanning, deriblant oss på UiA.

Når og hvor får jeg denne undersøkelsen?
22. oktober vil du få tilsendt en mail med informasjon og link til undersøkelsen. Det vil si at den er like rundt hjørnet, så hold øynene oppe og skru på varslene på mailinnboksen din. I en travel hverdag kan det være lett å glemme å svare, derfor vil man også kunne motta purremail og sms slik at det ikke går i glemmeboka.

Hvorfor bør jeg svare på studiebarometerundersøkelsen?
Du får nå mulighet til å ytre dine meninger om ditt studieprogram. Dine meninger og tilbakemeldinger kan være med på å videreutvikle studie du går på, og UiA som universitet. Det er også slik at resultatet av denne undersøkelsen bli offentlige, og det er flere som søker på studier som ser til disse resultatene. Dette er en undersøkelse som kan gi de ansatte svar på hva som bør endres slik at det kan bli enda bedre, men også en undersøkelse som kan fortelle verden hvorfor du er stolt over å gå på nettopp det studiet du går på, her på UiA. Uansett hvor du er på skalaen over tilfredshet vil vi i STA oppfordre deg til å svare, og bli en del av UiAs utvikling.

Hva får jeg for å svare?
Det vanker alltid noen trekninger av premier når man svarer på denne undersøkelsen. I fjor kunne man vinne gavekort på 5000 kr og på 1000 kr. Så vi venter i spenning på å se hva årets muligheter er. Det finnes også institutt på UiA som har kjøpt pizza til hele studiekullet som premie om svarprosenten kom over 50%. Kanskje det er noe du som studenttillitsvalgt eller engasjert student på instituttet kan høre om er mulig hos dere? Det skaper mer iver rundt det å svare, og resulterer i en hyggelig sammenkomst for deg og dine medstudenter – vinn-vinn!

Sist men ikke minst så er dette din mulighet til å påvirke ditt studieprogrammet og studiested, og det er en mulighet du mest sannsynlig kun vil få én gang.


I september deltok STA, sammen med UiA, på seminardag for studiebarometeret. Seminaret fant sted utenfor Oslo og her ble årets undersøkelse presentert og diskutert.

F.v. viserektor for utdanning ved UiA; Morten Brekke, nestleder ved STA; Olea Norset, seniorrådgiver ved studieavdelingen ved UiA; Ingrid Susanne Andersen, fagpolitisk ansvarlig ved STA; Sindre N. Andersen.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål