26. og 27. april representerte Olea og Mohammad Studentorganisasjonen i Agder på SAIHs årsmøte 2019, som fant stedet i Oslo.

SAIH er en organisasjon som kjemper for studentenes rettigheter, og jobber for at alle unge skal ha tilgang til god utdanning og akademisk frihet, slik at de kan bidra til en mer rettferdig verden

Årsmøtet 2019 var begivenhetsrikt. Det besto av både spennende diskusjoner, debatter, og valg. Under Årsmøtet 2019 ble nytt styre valgt. Sunniva Folgen Høiskar ble valget som ny leder av SAIH. Høiskar har hatt ulike verv i SAIH siden 2015 og har det siste året vært en av to nestledere i organisasjonen. I tillegg ble Rebekka Ringholm og Marte Mørk valget som to nyvalgte nestledere. Både Rebekka og Marte har vært aktive i SAIH siden henholdsvis 2016 og 2015.  Dessuten ble mange flinke folk valgt til valgkomiteen, kontrollkomiteen, informasjonskomiteen, landsrådet, og arbeidsutvalget.

Vi ble informert om årsrapporten for 2018, hva SAIH har gjort det siste året og om SAIHs lokale arbeid.  På årsmøte ble den nye politiske kampanjen for organisasjonen diskutert. Tema for kampanjen er “Diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk – utdanning som løsning “

SAIH har redegjort sin handlingsplan for perioden 2019 og 2020. Det skal fokuseres på 3 deler: kommunikasjon, utviklingssamarbeid, og organisasjonsstrategi. Dessuten ble mange spennende resolusjoner vedtatt, som SAIH må jobbe videre med.

Vi takker for et fint og viktig årsmøte!

Skrevet av
Mohammad A. Mohammad
Praktikant i STA.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål