Hva vil det si når du stemmer ved valget 25. april- 3. mai på UiA, ja, til dette studentparlamentet (SP), og hva er SP egentlig? Jeg visste faktisk nesten ikke helt selv hva SP var før jeg satt der selv som innsupplert for vårperioden. Da vil jeg også tro det er flere der ute som er usikre på hva det hele dreier seg om! Selv om informasjonen blant annet finnes på stastudent.no, kan det for mange være en jungel av informasjonskanaler som har sine røtter til vårt universitet.

Jeg kjører en kjapp, enkel og konkret gjennomgang. Vi er omtrentlig 13.000 studenter på campus Kristiansand og campus Grimstad som skal stemme og velge ut studentrepresentanter. De skal sitte i SP og være den sterke kollektive stemmen til oss alle.

Organisasjonen STA, som alle studenter ved universitetet er medlem av, jobber for studentenes faglige, sosiale og økonomiske interesser. STA-Styret er valgt av SP, og når SP har vedtatt ulike saker, er det STA-styret som har ansvar for å gjennomføre de aktuelle sakene som er blitt vedtatt på et SP-møte.

Ved å stemme får DU en ekstern stemme som jobber for det beste for din studenttilværelse. Du kan bringe saker til studentrepresentanter ferdig formulert, eller pitche en ide som alene er et flott bidrag eller som kan jobbes med, før gjennomgang. Stemmer du, vil du være med å bestemme hvem som blir representant fra ditt fakultet. De fire siste årene har det vært under 20% som stemmer, det er 2600 studenter som stemmer av 13.000 studenter! Så når jeg sier at din stemme teller, da mener jeg at din stemme teller og er veldig viktig.

Hva kan representantene gjøre for deg i SP spør du meg? Vel, er du misfornøyd med noe? Tilbudet i kantinen kanskje?  Er uteområdene kjipt? Er det tilbud som du føler UiA bør tilby? Savner du tiltak mot f.eks. ensomhet, eller tiltak som kan bedre din og medstudentenes hverdag? Da bør du stemme og bidra. Ved å stemme GIR du ikke bare en stemme, du BLIR også en stemme. Bidra litt, få igjen mer. Stem ved valget 25 april- 3 mail, 2019. Valget skjer elektronisk og valgavis vil bli distribuert.

Stem på: valg.usit.no

Skrevet av Kort Stjerngaard,
medlem av Studentparlamentet

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål