25. april- 3.mai er det tid for at hver enkelt student ved UiA skal benytte seg av sin stemmerett til valget av Studentparlamentet og Fakultetsstyret/Styret for lærerutdanningen. Mange er usikre på hvorfor akkurat de skal stemme, og ikke minst: hvem skal du stemme på?

Hvorfor stemme?
Vi ønsker å trekke frem tre punkter til hvorfor akkurat DU skal stemme ved Studentvalget 2019:

1. Du er med å bestemme hvilke retning UiA skal ta.

Ved å stemme på den kandidaten som er rett for deg og dine interesser, er du med å påvirke retningen UiA skal ta. Dette er kandidater som skal bruke sin tid til å representere deg og dine medstudenter.

2. Du tar et reelt valg

De fleste fakultetene/LU har reelle valg, hvor det ikke er en selvfølge at alle kommer inn som faste representanter. Det vil si at om du har en favoritt du ønsker skal representere akkurat deg, da må du huske å stemme.

3. Støtte opp studentstemmen ved UiA

De som skal representere deg og ditt fakultet/LU trenger den støtten de trenger, og denne kan du gi ved å stemme. Ved at man bruker sin stemmerett vet representanten at h*n har din stemme i ryggen, og det gjør jobben enda mer givende.

Hvordan får man info om kandidatene?
Les mer om dine kandidater i valgavisen som STA har produsert. Du finner den digitalt her. (Vil laste ned).
I valgavisen kan du lese om dine kandidater fra ditt fakultet/LU, som ønsker å representere akkurat deg. Vi oppfordre både enkeltstudenter til å være nysgjerrige på kandidatene, og at kandidatene selv promoterer seg selv for sin valgkrets.

Avslutningsvis tar det ikke lang tid å avgi sin stemme, klikk på linken her: valg.usit.no Dette kan du gjøre både fra PC og mobil.

Er du usikker på noe finner du STA på stand hver dag i stemmeperioden.

Godt valg!

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål