Det er endelig klart for årets beste periode – nemlig VALGPERIODEN! Nå er valget til Studentparlamentet lyst ut, og jeg vil oppfordre alle studenter, nye som gamle, til å stille til valg! Og det kan du gjøre ved å trykke her!

Vurderer du å stille, men er litt usikker på om du skal eller ikke? Her har du tre gode grunner til hvorfor du bør hive deg rundt, og stille som representant til Studentparlamentet!

  1. Du får være med å gjøre en forskjell for deg selv og dine medstudenter

Hvor mange ganger har ikke du og dine medstudenter sittet i kantina og klagd over at dere har for dårlig råd som studenter, og må bruke for mye tid på deltidsjobber? Eller at det går for få busser i byen, og at busskortene er for dyre? Kanskje har dere irritert dere over at sensuren er for sen, eller at dere ikke får begrunnelse på karakteren?

Ved å stille til valg i Studentparlamentet får du muligheten til å jobbe for de sakene som du og andre studenter på UiA er opptatte av. Du vil ikke bare gjøre en forskjell for klassekameratene dine; du gjør også studiene og universitetet bedre for de studentene som skal komme etter deg!

  1. Du får utfordret deg selv, og du lærer masse

Et år i Studentparlamentet innebærer en bratt læringskurve. Du lærer mye om universitetet og om studentpolitikk, men du lærer ikke minst like mye om deg selv! Etter et år i studentpolitikken har du kanskje blitt mer bevisst over hvilke saker som er viktige for deg og hvordan du takler uenighet og diskusjoner.

I tillegg får du i Studentparlamentet utfordret og utviklet deg selv. Kanskje er du litt usikker på å snakke i forsamlinger, eller å diskutere med folk som er uenige med deg? Det å sitte i Studentparlamentet er en ypperlig arena å øve på å ta ordet og argumentere for sine meninger. I Studentparlamentet er det ingen dumme spørsmål eller tanker, og selv om man er uenige i en sak, er man fremdeles like gode venner når møtet er ferdig.

Sist, men ikke minst, så er også erfaringene fra ett år i studentpolitikken veldig nyttige å ta med seg inn i arbeidslivet, og mange arbeidsplasser legger stor vekt på at man har engasjert seg i studietiden!

  1. Det er utrolig GØY!

Det aller, aller viktigste argumentet for hvorfor du bør stille, er allikevel at det er utrolig GØY å sitte et år i Studentparlamentet.

I løpet av perioden blir man kjent med så mange spennende folk fra andre studier og fakultet, som man kanskje ikke ville blitt kjent med ellers. De sosiale møteplassene som skjer utenfor studentparlamentsmøtene, gjør også at man blir godt kjent med hverandre. Et år i Studentparlamentet innebærer derfor potensielle nye venner for livet, og hvem digger vel ikke det?!

Det er heller ikke bare medlemmene av Studentparlamentet på UiA du får blitt kjent med. Medlemmene i Studentparlamentet får ofte mulighet til å delta på både nære og fjerne konferanser, hvor man ofte møter studentpolitikere fra andre deler av Norge. Alt i alt er hele greia i grunn sykt sosialt.

Enda ikke overbevist!? Ta kontakt med STA-styret, så skal vi personlig ta på oss oppgaven om å overbevise deg. Kom også gjerne innom oss på stand i løpet av de neste ukene, så skal vi fortelle deg mer!

Skrevet av Pernille Klock Rist-Christensen,
Nestleder
Studentorganisasjonen i Agder

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål