Pressemelding fra Studentorganisasjonen i Agder.

Studentorganisasjonen i Agder (STA) ønsker ny rektor velkommen, og gleder seg til et tett og godt samarbeid de kommende årene. Det ble i dag offentliggjort at Sunniva Whittaker gikk av med seieren i rektorvalget 2019 ved Universitetet i Agder (UiA). Det var to dyktige kandidater som stilte til valg, og dessverre kunne bare en av dem vinne. STA-leder Benedicte Nordlie sier om offentliggjøringen av valget at STA gleder seg til et tett og godt samarbeid når den nye rektoren tiltrer stillingen.

Det er spesielt tre områder STA gleder seg til å jobbe med i samarbeid med Whittaker: studentengasjement, studenters psykiske helse og studenters tilknytning til arbeidslivet. Dette er områder som opptar studentene, og som man må jobbe videre med for å forbedre og videreutvikle.

Offentliggjøringen av valget kommer etter en lang valgkamp, hvor man dessverre fikk en lavere stemmeprosent blant studentene enn man ønsket. Nordlie sier til dette at hun selvsagt er skuffet over det lave tallet. Hun ønsker ikke å spekulere i årsaker til hvorfor det var få som brukte stemmeretten sin, men at en gjentakende forklaring fra medstudenter var knyttet til en usikkerhet til hva de ulike kandidatene stod for. Dette er en erfaring vi må ta med oss videre, likevel gleder vi oss nå over at den nye rektoren er på plass, og gjør oss klare til å rigge et godt samarbeid for den perioden som kommer, avslutter Nordlie.

Leder av STA uttalte seg på radio om det nye rektorkandidaten. Det kan høres her, fra 1 time og 30 minutter inn i sendingen.

For mer informasjon, kontakt Benedicte Nordlie leder av STA.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål