I kaffebaren på Kafe Kampus Kristiansand sitter Kristoffer Svendsen, en av de to tillitsvalgte for siviløkonomstudentene på førsteåret. Han har tidligere tatt en bachelor i markedsføring og ledelse ved UiA, og i løpet av bacheloren sin dro han på utveksling til Kina der han lærte seg mandarin. Ellers er han veldig aktiv innen håndball som han har spilt nesten hele livet. Nå er han valgt som én av 400 tillitsvalgte på UiA. Dette er en av Universitetets viktigste jobber; kvalitetssikre og utvikle UiA til et enda bedre universitet sammen med hele studentmassen.

Hvordan ble du valgt som tillitsvalgt?
– En på mitt studie fikk ansvaret for at vi gjennomførte et valg og vi var tre stykker som stilte, så med tre stykk ble det jo litt konkurranse. En i min klasse, Andreas, ble valgt som den faste og jeg som vara, men vi deler på oppgavene.

Hva blir din viktigste oppgave som tillitsvalgt i år?
– Jeg ønsker å være et godt ledd mellom mine medstudenter og universitetet, så vi sammen kan være med å utvikle universitetet. Med tanke på det så blir det jo veldig spennende å se akkrediteringsprosessen på Handelshøyskolen, jeg håper vi får det. Jeg vil gjerne være en bidragsyter her, samt å informere mine medstudenter så alle vet hva det er. Sist men ikke minst så er det viktig for meg å være der for mine medstudenter. For eksempel at ingen faller utenfor på grunn av gruppearbeid. Jeg føler at det å få med alle er viktig for at alle trives på studiet. Jeg skulle gjerne ha sett at alle forelesere som legger opp til gruppearbeid delte inn i faste grupper. Da må man bli kjent med andre og kanskje aller helst på tvers av studieprogram der det er mulig.

Om du møtte en student som tenkte på å stille som tillitsvalgt, men var litt usikker, hva ville du ha sagt til vedkommende?
– Det er bare å melde seg! Det er en god læring underveis der man blir bedre kjent med driften til UiA og man blir kjent med folk man ellers ikke hadde blitt kjent med. Som sagt så har jeg ikke vært tillitsvalgt før og har heller ikke engasjert meg så mye i studentpolitikken eller lignende før nå, men jeg merker at det er noe jeg interesserer meg for og ser mer og mer verdien av det.

 

Skrevet av Olea Norset, læringsmiljøpolitisk ansvarlig.

 

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål