I dag ble statsbudsjettet lagt frem, og det er alltid en spennende dag som skaper grunnlaget for hvordan studenttilværelsen utvikler seg fremover.

Studentorganisasjonen i Agder (STA) er fornøyde med at vi fortsetter opptrappingen av 11 måneder studiestøtte, og at vi får bidrag til nye studentboliger. Dette vil si at vi går i en positiv retning mot en studenttilværelse hvor vi får tilgang på trygge og rimelige boliger og mulighet til å fokusere på studier også den 11 måneden.

Likevel er STA skeptiske fordi fremgangen går for tregt, og endringene i statsbudsjettet gir fremdeles ikke mulighet til å være heltidsstudenter. Dette vil si at vi også neste år vil se studenter som prioriterer deltidsjobb foran studiene. Vi ser også med skepsis på at regjeringen åpner opp for å endre dagens ordning fra lånekassen. Vi er spent hvordan dette vil påvirke studenttilværelsen når studenter står i fare for å få større lån og gjeld, når man må ferdigstille grader for å få optimalt stipend. Dette vil si at studenter, en allerede presset økonomisk gruppe, kan stå i fare for å bli enda mer økonomisk presset. Er vi på vei mot en tid hvor studenter ikke skal få mulighet til å skape sin vei mens de går? Er vi heller på vei mot en tid hvor alt må være ferdig planlagt og veien staket ut, før man starter høyere utdanning?

Les mer på NSO her.

 

Benedicte Nordlie, leder.

Kategorier: Nyheter

nb_NONorsk bokmål