Ingeniører Uten Grenser UIA og Sørlandet

 

Ingeniører Uten Grenser UIA og Sørlandet

IUG Norge er en landsdekkende politisk og religiøst uavhengig organisasjon, som består av flere ulike engasjerte avdelinger, et hovedstyre og et sekretariat.

IUG Norges visjon er å Fremme utvikling med humanitær ingeniørkompetanse.

Ingeniører Uten Grenser Norge har sitt utspring i et lokalt bistandsengasjement blant både ingeniører og ingeniørstudenter over hele landet. Gjennom hjelp fra blant annet NITO og Tekna ble dette engasjementet videreført til en formell organisasjonsetablering den 7. februar 2011.

Avdeling UiA og Sørlandet er for både studenter og yrkesaktive, og ble opprettet våren 2014 for å være IUG Norges forlengede arm på Sørlandet.

Disse tre områdene er vårt hovedfokus:

  1. Å skape en møteplass for studenter med interesse for bistand
  2. Inspirere studenter til – og skape interesse for å gjøre en forskjell i verden
  3. Gi studenter muligheter til å inkludere relevante temaer i utdanningen sin og øke sin kompetanse

Hørtes dette interessant ut? Her kan du lese mer om hvilke aktiviteter du kan være med på:

Hvert semester har vi et konsept som heter Hverdagshelter. 2-3 onsdager i løpet av semestret inviterer vi personer med erfaring og interesse for bistand, en hverdagshelt, som holder et spennende inspirasjonsforedrag. Det blir som regel servert en liten matbit, og masse sosialisering.

En gang i året har vi et introkurs til feltarbeid. Dette kurset tar sikte på å skape et fundament for deg som IUG-medlem for å kunne yte ingeniørmessig bistand. Dette er det første kurstrinnet for medlemmer som ønsker å dra ut på oppdrag for IUG.

Lyst til å engasjere deg?

  • Bli med i styret– I starten av hvert vårsemester velges det nytt styre. Bli med på å bestemme alt som gjøres i vår avdeling.
  • Bli medlem– Som studentmedlem ved UiA går medlemsavgiften uavkortet til drift av IUG UiA. Du vil automatisk motta vårt gratis nyhetsbrev, og holde deg oppdatert på det som skjer nasjonalt. For å bli medlem gå inn på iug.no(Husk å velge avd. UiA og Sørlandet)
  • Gi en gave – Ved IUG Uia jobber alle frivillig og vi er avhengig av pengestøtte for å kunne drive organisasjonen og sende studenter ut på feltoppdrag i forbindelse med Master med Mening. Gaver kan enten gis direkte til avdelingen eller til IUG Norge.
  • Skriv en Master Med Mening – Våren 2015 fikk vi laget vår første MMM oppgave.
  • Delta på våre aktiviteter – Bli engasjert gjennom å delta på et av våre mange arrangementer.

 

Følg oss på Facebook: facebook.com/iuguiasorlandet

Kontakt: sorlandet@iug.no